Ανησυχία για την υποβάθμιση του φυσικού τοπίου της Πίνδου και τις επιπτώσεις στα τοπικά οικοσυστήματα, καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην ορεινή Ελλάδα.
Η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων κατασκευής αιολικού σταθμού με 25 ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 105 MW στους Δήμους Πύλης και Αργιθέας έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση και προβληματισμό στις τοπικές κοινότητες.
Το έργο περιλαμβάνει ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων, και έχει μειωθεί από τον αρχικό σχεδιασμό που περιλάμβανε 47 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 193 MW.
Η τοπική αντίδραση επικεντρώνεται σε αρκετά θέματα, κυρίως στην αισθητική και περιβαλλοντική αλλοίωση του φυσικού τοπίου της Πίνδου.
Η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Πύλης, εκφράζει την ανησυχία της για την υποβάθμιση του τοπίου και την πιθανή ερημοποίηση της περιοχής, λόγω των εκτεταμένων εκσκαφών και κατασκευαστικών έργων που απαιτούνται για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.
Ο φόβος είναι ότι θα χαθεί η φυσική ομορφιά και θα επηρεαστούν αρνητικά τα τοπικά οικοσυστήματα, με ειδική αναφορά στους πληθυσμούς αετών και άλλων σπάνιων πτηνών, καθώς και στην ύπαρξη άγριων ζώων, όπως οι αρκούδες.