Άρθρα – ΑπόψειςΔιαβάστε επίσης

Αναπάντητα ερωτήματα και υποσχέσεις για τους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους

10 Sep 2024

Η ‘Κίνηση Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας’ εκφράζει την ανησυχία της για τις αποζημιώσεις και τις διαδικασίες στήριξης από την κυβέρνηση, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δεσμεύεται για νέα μέτρα.

«Στην συνάντηση που πραγματοποίησαν τα μέλη της «Κίνησης Ανασυγκρότησης Δήμου Φαρκαδόνας» στις 2/9/24 με τον Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ των Υπουργών που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη ήταν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Κωστας Τσιάρας.

Τα μέλη της «Κίνησης» άδραξαν την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού και αναφέρθηκαν σε ζητήματα που έχουν σχέση με τις κτηνοτροφικές αποζημιώσεις.

Στα θέματα αυτά αναφέρθηκε το μέλος της<< Κίνησης>> και πρόεδρος κτηνοτρόφων Τρικάλων κ.Γιάννης Κουτής,ο οποίος συνομίλησε με τον Υπουργό κ. Τσιάρα.

Αρχικά ο κ.Κουτής έθεσε ερώτημα σχετικά με το

χαμένο εισόδημα των πλημμυροπαθων κτηνοτρόφων.

Η απάντηση του κ.Τσιάρα ήταν πως θα ενταχθούν μαζί με τους κτηνοτρόφους που έχασαν τα ζώα τους με την πανώλη.

Στη συνέχεια ο κ.Κουτής αναφέρθηκε στο Μετρο 5.2 που αφορά στην αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου ζητώντας τη βελτίωση του προγράμματος αυτού διότι προς το παρόν δεν μπορούν να ενταχθούν οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι γιατί το σύστημα ζητάει φορολογική- ασφαλιστική ενημερότητα.

Η απάντηση του κ.Τσιάρα πάνω σε αυτό ήταν ότι το πρόγραμμα είναι ευρωπαϊκό και δεν χωράει βελτίωση ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μέτρο στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν οι κτηνοτρόφοι.

Σχετικα με τις αποζημιώσεις των ζώων άνω των 5 ετών που ο ΕΛΓΑ δεν τα πλήρωσε, ο κ.Τσιάρας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει και αυτά εφόσον εξεταστούν οι ενστάσεις.

Επιπλέον,ο κ.Κουτής ζήτησε να μάθει εάν θα πληρωθεί το υπόλοιπο της αποζημίωσης καθώς είχε οριστεί από τον τέως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αυγενάκη,αποζημίωση 150 ευρώ και δόθηκε προκαταβολή 120 ευρώ.

Η απάντηση του κ.Τσιάρα ήταν ότι θα εξοφληθεί και το υπόλοιπο των 30€ σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η συζήτηση τελείωσε με την τοποθέτηση του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κ. Κουτή.

” Εάν θέλει η κυβέρνηση να υπάρχουμε ως πρωτογενής τομέας να μας το πει,διαφορετικά να τα παρατήσουμε και να μην επενδύουμε σε αυτόν τον τομέα…”

Η απάντηση του κ.Τσιάρα ήταν: “Είμαστε στο πλευρό σας από την πρώτη στιγμή της ζημιάς και θα συνεχίσουμε να είμαστε.»

Trikalanews
Author: Trikalanews


Συνάντηση Σακκά – εκπροσώπων Συλλόγου Τυφλών  

Συνάντηση Σακκά – εκπροσώπων Συλλόγου Τυφλών  

Θέματα των Τρικαλινών τυφλών συζήτησαν σε μια πρώτη συνάντηση, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς και η αντιπρόεδρος …
Αύριο η κηδεία του 64χρονου Καλαμπακιώτη Ιωάννη Καρανίκα

Αύριο η κηδεία του 64χρονου Καλαμπακιώτη Ιωάννη Καρανίκα

Με βαθιά θλίψη η τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας και του Δήμου Μετεώρων αποχαιρετά τον αγαπητό συμπολίτη μας, Ιωάννη Καρανίκα, ο …
Ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

Ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

Ενημέρωση Σακκά για τον προς ολοκλήρωση αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα …
Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αποστόλου

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αποστόλου

Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Χρήστου Αποστόλου, ο οποίος έφυγε από …