Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Αιτήσεις – εγγραφές στο 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

1 Sep 2024

 

Γιατί να επιλέξει να φοιτήσει ένας/μία μαθητής/τρια στο 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»;

Το σχολείο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους/στις μαθητές/τριές του. Επίσης, πέρα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών που είναι το ΙΔΙΟ με αυτό των υπόλοιπων Λυκείων της δημόσιας εκπαίδευσης, το σχολείο στοχεύει στην καλλιέργεια και τη διάχυση βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών και μεθόδων μέσω:

  • της εφαρμογής νέου εκπαιδευτικού υλικού και διδακτικών εργαλείων
  • της ανάπτυξης ερευνητικών δράσεων
  • της υποστήριξης του πειραματισμού
  • της συνεργασίας με Πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς.

Επίσης, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος διδασκαλίας, όσοι μαθητές/τριες το επιθυμούν, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ, μπορούν να πάρουν μέρος σε ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας σκοπός των οποίων είναι η αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών σε ποικίλους γνωστικούς τομείς (Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Γλώσσα, Λογοτεχνία, Ξένες Γλώσσες, Θέατρο, Κινηματογράφος, αθλητισμός κ.ά.).

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στο πειραματικό σχολείο για το σχολικό έτος 2024-25 αφορά την α’ τάξη για την οποία διατίθενται προς πλήρωση τριάντα (30) θέσεις μαθητριών (κορίτσι), τριάντα οκτώ (38) θέσεις μαθητών (αγόρι) και τη γ’ τάξη για την οποία διατίθενται προς πλήρωση είκοσι οκτώ (28) θέσεις μαθητών (αγόρι).

Οι εν λόγω θέσεις θα πληρωθούν μετά από διαδικασία κλήρωσης ΕΦΟΣΟΝ οι αιτήσεις υπερβούν τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων. Η διεξαγωγή της κλήρωσης θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:30 υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολείων και των ενδιαφερόμενων Γονέων/Κηδεμόνων.

Επισημαίνονται, επίσης, τα εξής:

1. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι ίσος ή μικρότερος από τον αριθμό των κενών θέσεων, αποφασίζεται η εισαγωγή όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων, χωρίς διενέργεια κλήρωσης.

2. Εάν παραμένουν κενές θέσεις από μαθητές (αγόρι), οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από μαθήτριες (κορίτσι) και αντίστροφα.

3. Οποιαδήποτε ανάλογη κενή θέση προκύψει στις παραπάνω τάξεις μέχρι και 20 Ιανουαρίου 2025, θα πληρωθεί από τους πίνακες επιλαχόντων/επιλαχουσών της παραπάνω διαδικασίας. Μετά την 20η Ιανουαρίου 2025, παύει η ισχύς των πινάκων επιλαχόντων/επιλαχουσών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων και του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

4. Καθώς το 20% των προκηρυσσομένων θέσεων της σχολικής μονάδας πληρώνεται με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της ειδικής κατηγορίας (Ε.Κ.) (δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια, αδελφοί/ές μαθητών/τριών που ήδη φοιτούν στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος, ή σε συνδεδεμένο Πειραματικό, τέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία) και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στην Ειδική Κατηγορία, αυτές θα πρέπει να πληρωθούν κατά σειρά προτεραιότητας.

5. Για τη Β’ Τάξη Λυκείου, δεν υπάρχουν κενές θέσεις αλλά εφόσον προκύψουν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων στις 11/9, θα υπάρξει συμπληρωματική προκήρυξη για την πλήρωσή τους και οι γονείς – κηδεμόνες θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση.

6. Για την Γ΄ Τάξη Λυκείου δικαίωμα αίτησης έχουν και οι γονείς κηδεμόνες κοριτσιών σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις από αγόρια.

Η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής γίνεται με δύο τρόπους:

  1. Με Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση και των 2 (δύο) γονέων/κηδεμόνων του/της μαθητή/τριας με επικυρωμένη την υπογραφή από ΚΕΠ που κατατίθεται αυτοπροσώπως στο σχολείο.
  2. Με ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση που θα έχει εκδοθεί μέσω της ψηφιακή πύλης https://docs.gov.gr/ και θα αποσταλεί στο email του σχολείου.

Μπορείτε να βρείτε την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση του πρώτου κηδεμόνα πατώντας εδώ και του δεύτερου κηδεμόνα που συναινεί πατώντας εδώ.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές:

Δευτέρα 2/9 – Τετάρτη 4/9/2024 (ώρες 08:30 – 13:30)

Πέμπτη, 5/9/2024 (ώρες 08:30 – 10:00)

Σχετικά έντυπα αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων έχουν αναρτηθεί στην κάθε ιστοσελίδα του σχολείου: https://4peirlyktrik.gr/

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου: https://4lyk-trikal.tri.sch.gr/ και στα τηλέφωνα 2431022450, 22403

Ο διευθυντής

Ευθύμιος Αθ. Κουφογιάννης

Trikalanews
Author: Trikalanews

Ξεκινούν σήμερα οι Κατηχητικές Συνάξεις στον Άγιο Νεκτάριο για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεκινούν σήμερα οι Κατηχητικές Συνάξεις στον Άγιο Νεκτάριο για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι Κατηχητικές Συνάξεις του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων …
Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στη Λάρισα

Τσουχτερά πρόστιμα για παράνομη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών στη Λάρισα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.812,50 ευρώ επιβλήθηκαν για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ …
Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο – Οδηγός απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο – Οδηγός απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ένας πυροσβέστης ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του έπειτα από ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος το βράδυ της Παρασκευής στον Ασπρόπυργο …
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου, είναι η γιορτή των Αγίων: …