Ελλαδα

Συνάντηση Βορίδη με τον Πρέσβη του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι

26 May 2020

O Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, συναντήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου με τον Πρέσβη του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών τέθηκαν οι προοπτικές εντατικοποίησης της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροτοδιατροφικό τομέα. 

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η συνεργασία των ερευνητικών ιδρυμάτων των δυο χωρών.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε θέματα που άπτονται της διμερούς σχέσης σχετικά με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων και υπήρξε κοινή βούληση να ενεργοποιηθεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών για θέματα αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος με στόχο την προώθηση των σχέσεων των δυο χωρών στον συγκεκριμένο τομέα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άμεσο μέλλον αναμένεται να οριστεί κοινή συνεδρίαση αξιωματούχων των δυο χωρών σε Αθήνα και Τελ Αβίβ. 

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, η Συντονίστρια Οικονομικών Θεμάτων της Πρεσβείας του Ισραήλ, Nelly Leon και το στέλεχος του ΥπΑΑΤ, Νίκος Ταβουλάρης.

admins
Author: admins

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ σε όσους πολέμησαν τις φωτιές»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ευχαριστώ σε όσους πολέμησαν τις φωτιές»

Ο Πρωθυπουργός εξήρε την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων στην αντιπυρική περίοδο και τόνισε την ανάγκη για διαρκή βελτίωση …
Ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη - Κουρέτα για την Πολιτική Προστασία στη ΔΕΘ

Ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Κουρέτα για την Πολιτική Προστασία στη ΔΕΘ

Συζήτηση για τις προκλήσεις της αντιπυρικής περιόδου στο πλαίσιο εκδήλωσης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης …
Κώστας Τσιάρας: Ανοίγουμε νέους δρόμους για νέους αγρότες και ομάδες παραγωγών

Κώστας Τσιάρας: Ανοίγουμε νέους δρόμους για νέους αγρότες και ομάδες παραγωγών

 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε τη σημασία των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. για την ανανέωση του πρωτογενούς τομέα …
Πνιγμένες περιοχές – «Πνιγμένες φωνές»

Πνιγμένες περιοχές – «Πνιγμένες φωνές»

Ένα χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ντάνιελ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενο …