Άρθρα – Απόψεις

Ηλίας Βλαχογιάννης: Μετέωρα και …διαφημίσεις

18 Sep 2017

Το πρόσφατο συμβάν με τα διαφημιστικά γυρίσματα γνωστής εταιρείας ανδρικών εσωρούχων στους βράχους των Μετεώρων, καθιστούν περισσότερο από αναγκαία, την θέσπιση περιορισμών και αυστηρών όρων χρήσης του περιβάλλοντος χώρου της μοναστικής κοινότητας.

Την στιγμή που η ευρύτερη περιοχή Καλαμπάκας και Τρικάλων, χάρις στη μοναδική μοναστική πολιτεία των Μετεώρων, έχει τόσα οφέλη, οφείλουν  Πολιτεία, κοινωνία και αρμόδιοι φορείς, να διαφυλάξουν την ιερότητα του χώρου.

Η  επικείμενη έκδοση του σχετικού  Προεδρικού Διατάγματος  από την αρμόδια Υπουργό  Πολιτισμού, είναι μια μοναδική ευκαιρία προς τούτο.
Ας αφήσει η αρμόδια Υπουργός τις "κομματικές διαβουλεύσεις και συσκέψεις'', και ας ακούσει τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των Ιερών Μονών, της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εκτός εάν δεν θεωρεί τα όργανα δημοκρατικού προγραμματισμού -τους κατεξοχήν αρμόδιους προς τούτο Συμβουλευτικούς φορείς της Πολιτείας -, κατάλληλους αντιπροσωπευτικούς Εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής μας και πρέπει να τους αντικαταστήσουμε με αυτόκλητους Εκπροσώπους συλλογικοτήτων και δράσεων.

admins
Author: admins

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προωθεί την καθιέρωση παιδαγωγικού πλαισίου στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για πρώτη φορά …
Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Μια θλιβερή είδηση συγκλόνισε τον Τύρναβο, καθώς μια 44χρονη γυναίκα, που ζούσε στην Αθήνα με τον σύζυγό της, πέθανε ξαφνικά …
Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης - Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης – Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος των «φρένων Βαρνά» …
Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στον Τύρναβο, όταν ένας άντρας προσπάθησε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί …