Δεν συνιστάται η υπέρβαση κατανάλωσης πάνω από 3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ανά ημέρα σύμφωνα με ειδικούς καθώς αυξάνονται τα επίπεδα της ‘’κακής’’ χοληστερόλης λόγω κορεσμένων λιπαρών και είναι επικίνδυνη για την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Αντίθετα, σύμφωνα με τα δεδομένα νέας έρευνας σε δείγμα 130.000 ανθρώπων από 21 χώρες σε 5 ηπείρους παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση πλήρη λιπαρών γαλακτοκομικών προΪόντων συντελεί στην ομαλότερη λειτουργία της καρδιάς και στην πρόληψη και αυξημένη πιθανότητα αποτροπής καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς υπάρχει και μειωμένος κίνδυνος θνησιμότητας.
Κάνουν καλό και στην οστεοπόρωση… αυτό που το πας…!!!