Έδωσε «μάχη» 20 ημερών στην ΜΕΘ πριν φύγει από την ζωή στα 62 του χρόνια.
Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».
Ο γνωστός δημοσιογράφος, αδελφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, προσβεβλημένος από το λεγόμενο βακτήριο της Legionella και έδωσε 20ήμερη «μάχη» αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει την νόσο.
Η νόσος έγινε γνωστή ως «νόσος των κλιματιστικών» και στην συνέχεια ως «νόσος των ταξιδιωτών», ωστόσο η νόσος των λεγεωνάριων, δεν συσχετίζεται πλέον αποκλειστικά με τα κλιματιστικά ούτε με τα ταξίδια και κατ’ επέκταση τα ξενοδοχειακά καταλύματα που ενοχοποιήθηκαν ως εστίες των βακτήριων Legionella.
Το συγκεκριμένο βακτήριο βρίσκεται ευρέως διαδεδομένο στη φύση, ιδίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η «νόσος των λεγεωνάριων» είναι βαριά μορφή πνευμονίας που έχει θνητότητα περίπου 5–10%.
Περισσότεροι ευάλωτοι να νοσήσουν από Legionella, είναι όσο έχουν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό με χρόνιες ασθένειες, οι καπνιστές, καθώς και οι ηλικιωμένοι.
Η νόσος ξεκινά συνήθως με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μύες. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία. Το 1/3 περίπου των ασθενών παρουσιάζει επίσης διάρροια ή έμετο, ενώ οι μισοί ασθενείς περίπου παρουσιάζουν σύγχυση ή παραλήρημα.
Ως πιθανές πηγές μόλυνσης αναφέρονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα συστήματα παροχής κρύου – ζεστού νερού (ντούς), πύργοι ψύξης συστημάτων κλιματισμού, δεξαμενές αποθήκευσης νερού, θερμές ιαματικές πηγές, ιαματικά λουτρά, κολυμβητικές δεξαμενές (ιδίως εκείνες όπου το νερό είναι ζεστό και διακινείται), σιντριβάνια, υγραντήρες ατμόσφαιρας και αναπνευστικές συσκευές που λειτουργούν με νερό βρύσης.