Βουλευτική Εκπροσώπηση

Κώστας Σκρέκας: Πολιτική απάτη το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη ΔΕΗ

25 Apr 2018

Γενικός εισηγητής ήταν ο Κώστας Σκρέκας στο νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με τίτλο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού».

Ο κ. Σκρέκας στην τοποθέτησή του καταδίκασε το καταστροφικό σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς  απαξιώνει ολοκληρωτικά τη ΔΕΗ και βάζει σε κίνδυνο την  ενεργειακή ευστάθεια και ασφάλεια της χώρας.
 
Ακολουθεί η ομιλία του κ. Σκρέκα κατά την εισήγηση του στην ολομέλεια της Βουλής:
 
«Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που καλούμαστε στην Ολομέλεια της Βουλής από την Κυβέρνηση να συζητήσουμε ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που προεκλογικά είχαν εξαγγείλει και είχαν υποσχεθεί.
 
Πολλές φορές αυτή η Κυβέρνηση τα τρία χρόνια τώρα που βρίσκεται στην εξουσία φέρνει συνέχεια νομοσχέδια, φέρνει συνέχεια νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες είναι εντελώς ανάποδες με αυτά τα οποία είχαν πει και είχαν υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες για να υφαρπάξουν την ψήφο τους και να ανέβουν στην εξουσία.
 
Η συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, που αφορά την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Και γιατί είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση; Γιατί νομίζω ότι αναδεικνύει το μέγεθος μιας πραγματικά πολύ μεγάλης πολιτικής απάτης, η οποία έλαβε χώρα.
 
Και γιατί λέω «πολιτική απάτη»; Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως θα αποδείξω παρακάτω, ο κ. Τσίπρας όταν έλεγε αυτά που έλεγε πριν ανέλθει στην εξουσία, είχε δόλο. Είχε και γνώση του τι θα έπρεπε να κάνει μετά και παρ’ όλα αυτά συνειδητά είπε ψέματα για να κοροϊδέψει τον κόσμο, να κοροϊδέψει τις τοπικές κοινωνίες, να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ για να υφαρπάξει με αυτόν τον ανέντιμο πολιτικά τρόπο την ψήφο τους.
 
Γιατί το λέω αυτό; Είπε ο προλαλήσας εισηγητής της Συμπολίτευσης ότι αναγκαζόμαστε –λέει- να προχωρήσουμε στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων επειδή μας δεσμεύει μια συμφωνία η οποία προήλθε μετά από απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, δηλαδή αποφάσισε το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και εξαιτίας αυτής της απόφασης δεσμεύονται. Έλα, όμως, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης όταν ήρθε στην Επιτροπή της Βουλής, που συζητήθηκε το νομοσχέδιο χθες, τι είπε μπροστά σε όλους τους παριστάμενους Βουλευτές και παρουσία του αρμόδιου Υπουργού; Είπε ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος να θυμίσω ότι είναι Πρόεδρος της ΔΕΗ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ορισμένος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά πάνω και πέρα από αυτό ήταν και συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ήταν δηλαδή συνδικαλιστής της ΔΕΗ, είπε ο κ. Παναγιωτάκης ότι ξέραμε εδώ και δεκαπέντε χρόνια ότι η ΔΕΗ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει έτσι, ότι άλλα είναι αυτά τα οποία συζητάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι αλλιώς φαντάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση τον ενεργειακό χάρτη στην Ευρώπη και απλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και ήρθε αυτή η Κυβέρνηση καθυστερημένα να υλοποιήσει ακριβώς αυτά που γνώριζε ο κ. Παναγιωτάκης, ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, και αφού γνώριζε ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι αυτονοήτως θα γνώριζε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Δεν είναι, όμως, μόνον αυτό. Άντε και δεν γνώριζε, δεν τον είχε ενημερώσει. Έρχεται εδώ η αιτιολογική έκθεση που καταθέτει ο παριστάμενος Υπουργός που τι λέει; Αναφέρεται μόνο στην απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στη δέσμευση που αυτή δυστυχώς επιβάλλει στην Ελλάδα; Όχι. Λέει ότι προχωρούν στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων –και διαβάζω από μέσα- γιατί με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις πηγές ενέργειας. Έτσι λέει ο Υπουργός. Συνάδει βέβαια και με το ευρωπαϊκό ζητούμενο για την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού και όχι μόνο. Βοηθάει και την εξωστρέφεια της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή περισσότερων ισχυρών διεθνών παικτών στην ελληνική αγορά. Έτσι με αυτόν τον τρόπο υποβοηθείται η μείωση των τιμών ενέργειας στον τελικό καταναλωτή.
 
Τι μας λέει, λοιπόν, ο Υπουργός και η Κυβέρνηση; Συνυπογράφουν την αιτιολογική έκθεση πάνω από πέντε-έξι Υπουργοί της Κυβέρνησης. Λέει ότι αυτό το οποίο κάνουν, δηλαδή η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, είναι καλό γιατί βοηθάει στον ελεύθερο ανταγωνισμό και άρα θα χαμηλώσουν οι τιμές στον καταναλωτή.
 
Ρωτάω: Πότε λέει αλήθεια η Κυβέρνηση διά του Υπουργού: Τότε που ήταν ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας ή σήμερα; Ξέρετε τι έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας, στις 22-10-2013, έναν χρόνο και κάτι πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου; Έλεγε ότι όσοι επενδυτές έρθουν να κερδοσκοπήσουν αγοράζοντας κομμάτια της ελληνικής περιουσίας θα χάσουν και τα λεφτά τους και θα βρεθούν υπόλογοι στη δικαιοσύνη. Μοίραζε φυλακές τότε ο κ. Τσίπρας στους πιθανούς επενδυτές. Επίσης, τότε είχε προαναγγείλει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των Υπουργών και των πολιτικών που θα υπογράψουν τις αποφάσεις αυτές.
Καταθέτω τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα εκείνη την εποχή.
Τι άλλο έλεγε; Μίλαγε για εθνικό έγκλημα και ότι η πώληση της ΔΕΗ πρέπει να ανατραπεί.
Καταθέτω και αυτές τις δηλώσεις.
Τι έλεγε, επίσης; Ότι εκείνος θα προσπαθήσει να επαναφέρει τον δημόσιο έλεγχο στο 100% της ΔΕΗ. Αυτά έλεγε τότε. Και βλέπετε τώρα, κυρίες και κύριοι Βουλευτές της Συμπολίτευσης, τι έρχεστε να ψηφίσετε.
Γι’ αυτό σας καταθέτω αυτά τα οποία έλεγε, τις γραπτές δηλώσεις, για να τα ξαναθυμηθείτε, γιατί δυστυχώς, κύριοι συνάδελφοι, έχετε κοντή μνήμη.
 
Έχετε κοντή μνήμη και ψηφίζετε πολύ εύκολα ανάποδα σε αυτά τα οποία τότε λέγατε.
 
Τελοσπάντων, όμως, ας πάμε στην ουσία του νομοσχεδίου. Αυτό το νομοσχέδιο έτσι όπως έρχεται είναι καλό; Διασφαλίζει, δηλαδή, αυτό που είναι το ζητούμενο σήμερα στη χώρα μας; Ποιο είναι το ζητούμενο στον ενεργειακό κλάδο;
 
Το πρώτο το οποίο πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η ασφάλεια εφοδιασμού. Δεν θα πρέπει, για παράδειγμα, να έχουμε διακοπές ρεύματος. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό.
 
Τι θα πρέπει, επίσης, να διασφαλίσουμε, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ζητούμενο; Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν διαφανείς όροι ελεύθερου ανταγωνισμού και στην παραγωγή, αλλά και στην εμπορία.
 
Τρίτον, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα την πτώση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά, στους επαγγελματίες, στους κτηνοτρόφους, στους αγρότες, στην παραγωγική βάση της χώρας.
 
Με το νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση διασφαλίζονται όλα αυτά; Καταρχήν, να ρωτήσω το εξής και να συμφωνήσουμε όλοι σε κάτι. Φαντάζεται κανείς τον ενεργειακό χάρτη της χώρας χωρίς μια ισχυρή, μια βιώσιμη ΔΕΗ; Φαντάζεται κανείς ότι θα μπορούσαμε να διασφαλίσουμε υγιείς όρους ελεύθερου ανταγωνισμού με μια ΔΕΗ η οποία είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με μια ΔΕΗ η οποία δεν θα μπορεί να στηρίξει την παραγωγή της και δεν θα μπορεί να στηρίξει τους πελάτες της, με μια ΔΕΗ η οποία δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της; Δεν νομίζω ότι μπορεί να φανταστεί κανείς αυτό το πράγμα.
 
Τι κάνει, όμως, η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο; Ακούστε τι κάνει. Η ΔΕΗ έχει τρεις μονάδες πάρα πολύ καλές, πολύ ανταγωνιστικές, τα κοσμήματά της, τα ασημικά της. Είναι οι δύο μονάδες στη Μεγαλόπολη και η μια μονάδα στη Μελίτη.
 
Αυτές οι μονάδες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη που έχουν το χαμηλότερο μεταβλητό κόστος. Είναι, δηλαδή, οι πιο ανταγωνιστικές μονάδες. Είναι οι μονάδες οι οποίες προσφέρουν την περισσότερη κερδοφορία στη ΔΕΗ. Είναι οι μονάδες, επειδή έχουν το χαμηλότερο μεταβλητό κόστος, οι οποίες πρώτες συνεισφέρουν στο ενεργειακό σύστημα και είναι και οι μονάδες οι οποίες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες. Αυτές οι μονάδες δε είναι και οι μόνες μονάδες που έχουν εγκατεστημένο σήμερα που μιλάμε σύστημα αποθείωσης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μετά το 2020 και με τις νέες προδιαγραφές ακόμα θα δουλεύουν.
 
Αυτές τις μονάδες τις πιο ανταγωνιστικές πουλάει η Κυβέρνηση σήμερα. Όχι, όμως, μόνο τις πουλάει έτσι απλά. Προσέξτε τι γίνεται, ποια είναι η απροκάλυπτα μεροληπτική αντιμετώπιση υπέρ του υποψήφιου μελλοντικού ιδιώτη επενδυτή. Σε αυτές τις μονάδες, που είναι ήδη ανταγωνιστικές, έρχεται και αφαιρεί προσωπικό, δηλαδή μειώνει το κόστος λειτουργίας τους, το οποίο το μεταφέρει στην υπόλοιπη ΔΕΗ, χωρίς να ενδιαφέρεται τι θα γίνει η ΔΕΗ.
 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν επιβαρύνει με ούτε ένα ευρώ δανειακών υποχρεώσεων και αφήνει όλα τα δάνεια στη μεγάλη ΔΕΗ. Έτσι η υπόλοιπη ΔΕΗ που παραμένει, με περισσότερο προσωπικό το οποίο θα έχει πάει από αυτές τις μονάδες, με όλα τα δάνεια, θα κληθεί να σηκώσει το άχθος της λειτουργίας της, έτσι όπως την έχουν καταντήσει σήμερα, επιμερίζοντας παραπάνω διοικητικό κόστος σε λιγότερες μονάδες παραγωγής, αλλά και με περισσότερα δάνεια για λιγότερες πάλι παραγωγικές μονάδες.
 
Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, όχι μόνο δεν διασφαλίζεται το μέλλον της ΔΕΗ, αλλά μια ΔΕΗ που έχει τα τελευταία τρία χρόνια χάσει το 80% της χρηματιστηριακής της αξίας, που έχει χάσει το πιο ακριβό περιουσιακό της στοιχείο, τον ΑΔΜΗΕ, ένα περιουσιακό στοιχείο που ο ανεξάρτητος εκτιμητής το εκτίμησε σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, απώλεσε το 100% των μετοχών που κατείχε ως ΔΕΗ για να πάρει μόλις 300 εκατομμύρια καθαρά. Μεγάλη επιτυχία, μοναδικό σχέδιο αυτής της Κυβέρνησης.
 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η ΔΕΗ από ένα δισεκατομμύριο ληξιπρόθεσμα που είχε το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή επί σαράντα χρόνια η ΔΕΗ είχε συσσωρεύσει ένα δισεκατομμύριο ληξιπρόθεσμα, σε τρία χρόνια απέκτησε δύο δισεκατομμύρια επιπλέον ληξιπρόθεσμα και έτσι από ένα δισεκατομμύριο που της χρώσταγαν τότε, τώρα της χρωστάνε τρία δισεκατομμύρια οι πελάτες της. Τεράστιες επιτυχίες από αυτήν την Κυβέρνηση, άξιες για να πανηγυρίζει.
 
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Στη Μεγαλόπολη η ΔΕΗ θα συνεχίσει να λειτουργεί το τελειότερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που διαθέτει από φυσικό αέριο.
 
Αυτό το εργοστάσιο έχει εγκατεστημένη ισχύ 830 ΜW. Επειδή όμως, θα πρέπει να προικοδοτήσει η σημερινή Κυβέρνηση κι άλλο τις μονάδες που θα πουλήσει στον ιδιώτη -όχι για να κερδοσκοπήσει ο ιδιώτης, για άλλο λόγο, δεν ξέρουμε τι θα μας πει ο Υπουργός- περιορίζει τη λειτουργία αυτού του εργοστασίου περίπου στο 50% ης δυνατότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ενώ δηλαδή μπορεί να λειτουργεί μέχρι 830 ΜW εγκατεστημένης ισχύος, αυτό θα λειτουργεί μέχρι 500 ΜW εγκατεστημένης ισχύος. Δηλαδή το κόβουν στη μέση. Και γιατί το κάνουν αυτό; Διότι λέει ο Υπουργός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν βελτίωσαν τη διασύνδεση της Πελοποννήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορεί.
 
Όμως, τέσσερα χρόνια που κυβερνάει αυτή η Κυβέρνηση αυτόν τον τόπο δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτήν τη διασύνδεση.
 
Όμως, για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Εδώ και τέσσερα χρόνια, τον τέταρτο χρόνο μόνο κυβερνάνε. Δεν έχουν κυβερνήσει παραπάνω οι άνθρωποι. Πώς θα μπορούσαν να τα κάνουν άλλωστε αυτά μέσα σε τέσσερα χρόνια; Κατά τα άλλα, όμως, τη ΔΕΗ κατάφεραν να την καταστρέψουν μέσα σε τέσσερα χρόνια, όπως καταφέρνουν τώρα να φέρουν ένα νομοσχέδιο μέσα σε τέσσερις μήνες για να καταστρέψουν και ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτήν τη ΔΕΗ.
 
Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι η ΔΕΗ μένει με τις υπόλοιπες λιγνιτικές μονάδες.
 
Ακούστε, όμως, το μεγαλύτερο και τραγικότερο έγκλημα που κάνει αυτό το νομοσχέδιο. Η ΔΕΗ αυτή τη στιγμή έχει το σύμπλεγμα των μονάδων του Αγίου Δημητρίου, πέντε μονάδες λιγνιτικές, έχει το σύμπλεγμα των μονάδων της Καρδιάς, τέσσερις λιγνιτικές μονάδες που δουλεύουν, έχει δύο μονάδες του Αμύνταιου, μία μονάδα στη Μελίτη, την πιο καινούργια, την οποία πουλάει, δύο μονάδες η Μεγαλόπολη, τις πιο ανταγωνιστικές, που τις πουλάει.
 
Από τις υπόλοιπες μονάδες που σας προανέφερα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η μοναδική μονάδα που μπορεί το 2020 να λειτουργεί είναι μία από το σύμπλεγμα του Αγίου Δημητρίου, γιατί είναι η μόνη μονάδα για την οποία έχει προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία αγοράς και εγκατάστασης συστήματος αποθείωσης. Για τις δε μονάδες της Καρδιάς η ΔΕΗ έχει αποφασίσει ότι θα τις κλείσει. Έχει, λοιπόν, προχωρήσει σε λειτουργία δεκαεπτά χιλιάδων ωρών που θα εκπνεύσουν μέσα στο 2019 και μετά θα κλείσουν. Το ίδιο μέχρι τώρα ισχύει και για το Αμύνταιο. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει από εδώ και πέρα.
 
Για τον Άγιο Δημήτριο για τις τέσσερις από τις πέντε μονάδες δεν έχει κάνει τίποτα η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση τρία χρόνια τώρα -διανύει τον τέταρτο χρόνο- ώστε να προχωρήσει σε εγκατάσταση συστήματος αποθείωσης, πράγμα που σημαίνει ότι το 2020 που αλλάζουν οι προδιαγραφές, αυτές οι μονάδες δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.
 
Άρα, οφείλουμε πραγματικά να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτήν την Κυβέρνηση που μίκρυνε τη ΔΕΗ κατά 80%, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της αξία, που τριπλασίασε τα ληξιπρόθεσμα που τις χρωστάνε σήμερα οι πελάτες της και που έρχεται σήμερα και την καταδικάζει να δουλεύει μετά το 2020 με μόλις μία μονάδα από τις πάνω από δεκατέσσερις μονάδες που έχει σήμερα.
 
Και με αυτόν τον τρόπο πιστεύει η Κυβέρνηση ότι η ΔΕΗ θα είναι βιώσιμη και ότι θα επιτελεί το έργο της και ότι θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της και ότι θα προσφέρει υπηρεσίες στην ελληνική οικονομία παράγοντας ενέργεια για να τροφοδοτεί την παραγωγική βάση της χώρας.
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουν γίνει πολλά κακά απ’ αυτή την Κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο, πάρα πολλά κακά, τα οποία τα βλέπει σήμερα ο κάθε πολίτης στην τσέπη του και στην καθημερινότητά του. Όμως, με το να υλοποιεί ένα καταστροφική σχέδιο, που ούτε το πιο αρρωστημένο μυαλό δεν θα μπορούσε να φανταστεί, κατά της ΔΕΗ, κατά της ενεργειακής ευστάθειας της χώρας και κατά των Ελλήνων πολιτών, δεν θα μπορούσε κανείς να είναι πέρα απ’ αυτήν την Κυβέρνηση, η οποία σε κάθε φάση αυτού του καταστροφικού σχεδίου πανηγυρίζει για την καταστροφή την οποία επιτελεί. Και βέβαια, μεταφέρει το πρόβλημα στους επόμενους χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου για το τι μέλλει γενέσθαι.
 
Θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε πάρα πολλά και στη δευτερολογία μας. Δεν υποστηρίζουμε αυτό το σχέδιο, το οποίο για άλλη μια φορά είναι μία απόδειξη του τι κακό μπορεί να κάνει αυτή η Κυβέρνηση σε αυτήν τη χώρα».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Δράση: «΄Ερπης Ζωστήρας: Αίτια, Συμπτώματα, Πρόληψη & Θεραπεία»

Δράση: «΄Ερπης Ζωστήρας: Αίτια, Συμπτώματα, Πρόληψη & Θεραπεία»

Η 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων πραγματοποίησε ενημερωτική δράση με θέμα «Έρπης Ζωστήρας: Αίτια, Συμπτώματα, Πρόληψη & Θεραπεία» …
Πανηγυρικός Εορτασμός του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Πανηγυρικός Εορτασμός του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την 26ην Νοεμβρίου 2024 Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς το παρεκκλήσιον του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος …
Έφυγε από τη ζωή η Βέφα Αλεξιάδου

Έφυγε από τη ζωή η Βέφα Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου, η εμβληματική τηλεοπτική μαγείρισσα που συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας …
Σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη και εκπαίδευση από ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ

Σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη και εκπαίδευση από ΣΒΘΣΕ και ΣΘΕΒ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν την Παρασκευή …