Προβλήματα στατικότητας και καθιζήσεις καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας σε έργο 15 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, ο πολυδιαφημισμένος δρόμος Ρακοπόταμος–Κεραμίδι, μήκους 12 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ, παρουσιάζει σοβαρές αστοχίες λίγο πριν την ολοκλήρωσή του.
Η περιφερειακή παράταξη, που είχε ήδη τοποθετηθεί από τον Δεκέμβριο 2024 για το θέμα, κάνει λόγο για καταπτώσεις βράχων και χωμάτων, οι οποίες είχαν σημειωθεί πριν καν παραδοθεί επίσημα το έργο, ενώ τονίζει ότι το γεγονός αυτό υποδηλώνει έλλειψη βασικών τεχνικών έργων αντιστήριξης.
Στην πιο πρόσφατη αναφορά της, στις 13 Απριλίου 2025, αναφέρεται:
«Αρχές Απριλίου, λίγο μετά τον Ρακοπόταμο και πριν τα ‘Λατομεία’, ο δρόμος έπεσε τελείως στο γκρεμό. Σε άλλα σημεία άρχισε να σκίζεται η άσφαλτος. Επιβεβαιώνεται πλήρως η καταγγελία μας.»
Η παράταξη επισημαίνει ότι το έργο σχεδιάστηκε και εκτελείται με κριτήριο την “ανάπτυξη του τουρισμού” και όχι τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, τόσο από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Αγοραστού όσο και από τη σημερινή διοίκηση του Δημήτρη Κουρέτα.
Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Γαλιού, είχε δηλώσει τον Αύγουστο 2024 πως το έργο θα παραδοθεί στο τέλος Ιουλίου 2025, χαρακτηρίζοντάς το “εμβληματικό”. Ωστόσο, οι εικόνες από τα τελευταία προβλήματα φαίνεται να αμφισβητούν αυτή την αισιόδοξη πρόβλεψη.
