Διαβάστε επίσηςΥπολοιποι Δημοι

Το πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στη Φιλύρα

27 Oct 2024


Με θρησκευτική κατάνυξη και πλήθος κόσμου ο εορτασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Δημάρχου Πύλης, Κωνσταντίνου Μαράβα.

Η Φιλύρα τίμησε την Μνήμη του Πολιούχου της Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη και Μεγαλομάρτυρα, με κάθε επισημότητα και θρησκευτική Κατάνυξη ανήμερα της Εορτής του, όπου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φιλύρας τελέστηκε ο Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον αύλειο χώρα της Εκκλησίας, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλύρας κ. Ηλία Κουκουτσέλου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Μαρίνας Πανάγου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κων/νου Πλαστήρα, του Προέδρου Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων κ. Δημητρίου Ιωάννου και ο συντοπίτης κ. Δημήτριος Ζιώγας Αντισμήναρχος εν’ Αποστρατεία μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και αρκετών πιστών.

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλύρας κ. Ηλίας Κουκουτσέλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιριωτών Αθηνών κ. Απόστολος Μπρέντας.

Προσφέρθηκε φιλοξενία σε όλους στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου εναρμονισμένο σε ένα ειδυλλιακό φθινοπωρινό τοπίο, όπου υπήρχε ζωντανή δημοτική ορχήστρα η οποία δημιούργησε μια χαρούμενη μουσική πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Αποτέλεσμα ήταν να στηθεί ένα τρικούβερτο γλέντι όπου χόρεψαν όλοι οι Φιλιριώτες ντόπιοι και ετεροδημότες, ζωντανεύοντας με αυτόν τον τρόπο το πανηγύρι του Χωριού.

Την όλη εκδήλωση οργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Φιλύρας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Pressroom
Author: Pressroom

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Νικ. Μουλιώτα

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Νικ. Μουλιώτα

Με θλίψη αναγγέλλουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας αδελφής και θείας, Μαρίας Νικολάου Μουλιώτα, το γένος Ζιντζόβα, ετών 76 …
Ήττα και αποκλεισμός από το κύπελλο για τον Ασκληπιό

Ήττα και αποκλεισμός από το κύπελλο για τον Ασκληπιό

Παιχνίδι κυπέλλου σήμερα για τα κορίτσια του Ασκληπιού στον Αλμυρό δίχως καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση .    …
Χρήστος Σιακαβάρας: Ο "γιατρός" των υπολογιστών διεκδικεί την εκλογή του στο Επιμελητήριο Τρικάλων

Χρήστος Σιακαβάρας: Ο “γιατρός” των υπολογιστών διεκδικεί την εκλογή του στο Επιμελητήριο Τρικάλων

Με όραμα την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, ο Χρήστος Σιακαβάρας, γνωστός για τις επιδιορθώσεις ηλεκτρονικών στα Τρίκαλα …
Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Κουρεμένος

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Κουρεμένος

Με θλίψη, η οικογένεια αναγγέλλει την απώλεια του πολυαγαπημένου μας πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Πέτρου Φωτίου Κουρεμένου, ετών 88 …