Τα νέα της πόλης

«Με το μήλο… με το ρόδι», στο ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ» του Δ. Τρικκαίων

23 Oct 2024

«Με το μήλο… με το ρόδι», η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με ενθουσιασμό για τους/τις μικρούς/ες μαθητές/τριες του ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ». Υποδέχτηκαν τον Οκτώβριο με μια ζεστή γιορτή, αφιερωμένη στους αγαπημένους παππούδες και γιαγιάδες. Τα παιδιά μίλησαν για τα παιδικά χρόνια των παππούδων τους, κάνοντας συγκρίσεις ανάμεσα στη ζωή και τα παιχνίδια του παρελθόντος και του σήμερα. Χόρεψαν τραγούδια που ήταν αφιερωμένα στους ηλικιωμένους, τραγούδησαν με χαρά και στο τέλος, προσέφεραν χειροποίητες κατασκευές και κάρτες, γεμάτες αγάπη και χαμόγελα.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, όπου τα παιδιά ανέπτυξαν μεγαλύτερη ευαισθησία για τα δικαιώματα των ζώων και τη σημασία της φιλοζωίας. Συζήτησαν για το πώς η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα εκφράζουν τον πραγματικό φιλόζωο, καλλιεργώντας την υπευθυνότητα για τη φροντίδα τους.

Ακολούθησαν μέρες αφιερωμένες στο μήλο και το ρόδι, με τα παιδιά να συλλέγουν πληροφορίες για τα ήθη και τα έθιμα που τα συνοδεύουν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόδι, ένα φρούτο με πολλά οφέλη για την υγεία, που συχνά παραμελείται. Οι μικροί μαθητές δημιούργησαν κατασκευές και κολλάζ, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, ενώ έφτιαξαν μήλα και ρόδια από ζυμάρι και πηλό. Επιπλέον, έφτιαξαν στεφάνια με αποξηραμένα φύλλα ροδιάς και στο τέλος, πήραν μαζί τους ένα αληθινό, διακοσμημένο ρόδι, σύμβολο καλοτυχίας, δημιουργικότητας και ευημερίας.

Τονίστηκε η θρεπτική αξία των δύο φρούτων για τον άνθρωπο, ενώ τα παιδιά έμαθαν παροιμίες και αινίγματα σχετικά με αυτά. Επίσης, διερεύνησαν τον συμβολισμό του ροδιού σε διάφορους πολιτισμούς και στην Ελλάδα, όπου το ρόδι είναι σύμβολο ευημερίας, καλοτυχίας και αφθονίας.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, όπως το «Μήλο μου Κόκκινο», με τα παιδιά να τραγουδούν και να χορεύουν με κέφι. Συνεχίζουμε με περισσότερες διαθεματικές προσεγγίσεις.
Καλή δημιουργική και ρόδινη χρονιά από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Pressroom
Author: Pressroom

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Λαζογιάννη

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Λαζογιάννη

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Κων. Λαζογιάννη, ετών 80, κηδεύουμε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024 …
Ενδοσχολική επιμόρφωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Ενδοσχολική επιμόρφωση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024, 6:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενδοσχολικής επιμόρφωσης για γονείς …
Ξεκίνησε η 2η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών (AREPO)

Ξεκίνησε η 2η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών (AREPO)

Δημ. Κουρέτας: Η Θεσσαλία αναδεικνύει διεθνώς τα ποιοτικά πιστοποιημένα προιόντα …
Εργο του Γκόγκολ από τη θεατρική ομάδα «Χύτρα» στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Τρικκαίων

Εργο του Γκόγκολ από τη θεατρική ομάδα «Χύτρα» στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Τρικκαίων

Το έργο του Νικολάι Γκόγκολ «Παντρολογήματα» παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» η «Θεατρική ομάδα ΧΥΤΡΑ». Η παράσταση …