Νομαρχιακά Νέα

80 χρόνια ελευθερίας – Κάλεσμα για διαρκή αντιφασιστικό αγώνα στα Τρίκαλα

18 Oct 2024

 Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από την απελευθέρωση των Τρικάλων στις 18 Οκτώβρη 1944 από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές.

Ο απελευθερωτικός αγώνας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ κατάφερε να βάλει τέλος στην ναζιστική κατοχή. Οι αγώνες και οι θυσίες των αντιστασιακών έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο συλλογικό υποσυνείδητο των Ελλήνων. Τα θηριώδη εγκλήματα των ναζιστών δεν ξεχνιούνται και η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, είναι οφειλόμενες αποζημιώσεις στον λαό μας.

Οι χαώδεις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής αυξάνουν τον κίνδυνο έναρξης μιας γενικευμένης σύρραξης με ολέθριες συνέπειες. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο συνεχίζεται ο πόλεμος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν έχει ακόμη αποκτήσει την δική της στρατηγική αυτονομία, κάνει στροφή στην πολεμική βιομηχανία σε μια προσπάθεια να απορροφήσει τους “κραδασμούς” από την αποσταθεροποίηση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.

Μέσα σ’ αυτό το εύθραυστο γεωπολιτικό περιβάλλον η αντιφασιστική πάλη είναι επιτακτική ανάγκη. Αποτελεί καθήκον και προτεραιότητα κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας καθημερινός και διαρκής. Στην πόλη μας, στις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, παντού αγωνιζόμαστε, διαδηλώνουμε και οραματιζόμαστε ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις, ένα κόσμο αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και το σκοτάδι.

Ο σημερινός εορτασμός της απελευθέρωσης της πόλης των Τρικάλων ας αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Τρικάλων

 

Pressroom
Author: Pressroom

Ορκίστηκε σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων η Ιωάννα Χαυτίκα-Χατζηβασιλείου

Ορκίστηκε σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων η Ιωάννα Χαυτίκα-Χατζηβασιλείου

Με τον νενομισμένο όρκο, ενώπιον του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου, ορκίστηκε σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων …
Θεραπεία Αρθριτικού Γόνατος με PRP

Θεραπεία Αρθριτικού Γόνατος με PRP

Στις περιπτώσεις αρχόμενης και μέτριας οστεοαρθρίτιδας γόνατος και σύμφωνα με τις νέες διεθνείς οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών …
Βιωματικά εργαστήρια ψυχικής υγείας στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων

Βιωματικά εργαστήρια ψυχικής υγείας στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων …