ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Οι ανεμογεννήτριες έφτασαν στο λιμάνι: Περιμένοντας την εντολή παρά τις αντιδράσεις

15 Oct 2024

Παρόλο που οι αντιδράσεις στην Πύλη Τρικάλων, τον Ασπροπόταμο και την Πίνδο συνεχίζονται, οι ανεμογεννήτριες βρίσκονται ήδη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έτοιμες για τοποθέτηση.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες στην Πύλη Τρικάλων, τον Ασπροπόταμο και τα βουνά της Πίνδου, οι ανεμογεννήτριες έφτασαν ήδη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είναι έτοιμες να πάρουν τον δρόμο για τα βουνά. Φωτογραφίες από το λιμάνι τις δείχνουν να περιμένουν πίσω από φορτηγά, έτοιμες να αναλάβουν δράση, ανεξαρτήτως των διαμαρτυριών που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ειδικά στις περιοχές της Πίνδου, που περιλαμβάνουν τον ορεινό όγκο του Ασπροποτάμου, οι κάτοικοι ανησυχούν έντονα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Οι επιτροπές διαμαρτυρίας προειδοποιούν για την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, των δασών και των παραδοσιακών κοινοτήτων. Αλλά οι ανεμογεννήτριες, φαίνεται, δεν έχουν χρόνο για τέτοιες ανησυχίες. Περιμένουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την εντολή να προχωρήσουν και να εγκατασταθούν στα ορεινά τοπία της Πίνδου και του Ασπροποτάμου.

Παρότι οι κάτοικοι έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους και έχουν προχωρήσει σε επίσημες ενστάσεις, οι εξελίξεις δείχνουν ότι η “πράσινη” ενεργειακή πολιτική συνεχίζει ακάθεκτη. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι αν οι ανεμογεννήτριες θα κατορθώσουν να ενσωματωθούν στα πανέμορφα βουνά ή αν θα αποτελέσουν αιτία για ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.


ΑνεμογεννήτριεςΑνεμογεννήτριεςΑνεμογεννήτριες

Pressroom
Author: Pressroom

Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε 55χρονος άνδρας στο σπίτι του

Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε 55χρονος άνδρας στο σπίτι του

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στη Λάρισα, όταν ένας άνδρας περίπου 55 ετών βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του …
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών του 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκλήρωση εκκαθαριστικών πληρωμών του 2023

Το μεσημέρι 15 Οκτωβρίου 2024 εκκίνησε η σταδιακή πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων που αφορά στην εκκαθαριστική πληρωμή του οικονομικού …
Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Σύλληψη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλου ημεδαπού …