Υψηλής διατροφικής αξίας η τρούφα, με στοχευμένα έργα και δράσεις στηρίζουμε την Καλαμπάκα
Με την ιδιότητα του καθηγητή σχετικά με την διατροφική αξία του μανιταριού, αλλά και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την θεσμοθέτηση της γιορτής, μίλησε ο Δημήτρης Κουρέτας στην εκδήλωση της 2ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας στην Καλαμπάκα.
Ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στη σοβαρή προσπάθεια που εξελίσσεται για τη στήριξη της περιοχής με έργα και δράσεις, οι οποίες γίνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αγαστή συνεργασία με τους δημάρχους του Ν. Τρικάλων. Έργα που παρουσιάζονται αναλυτικά σε κάθε δήμο της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ανοικτού διαύλου επικοινωνίας που έχει καθιερωθεί και αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινότητες.
Σχετικά με την διατροφική αξία της τρούφας, ο Καθηγητής κ. Κουρέτας μίλησε για τα ήδη γνωστά χαρακτηριστικά της, που είναι ένα προϊόν ακριβό, δυσεύρετο, νόστιμο και με ιδιαίτερη γεύση. «Αυτό όμως που ίσως δεν είναι γνωστό αφορά τις αφροδισιακές ιδιότητες της, καθώς χρησιμοποιείται από τα παλιά χρόνια από τον …ανδρικό πληθυσμό. Συνεπώς να γνωρίζετε ότι η τρούφα κάνει καλό στην υγεία μας, ειδικά όταν είναι τοπικής προέλευσης» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην σημαντική συμβολή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και του Μουσείου Μανιταριών, το οποίο με τις δράσεις του αναδεικνύει και να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό, τη διατροφική και θεραπευτική αξία των μανιταριών, τα οφέλη τους στην υγεία, ενώ με τις εναλλακτικές του δραστηριότητες , όπως το “Κυνήγι Τρούφας” συμβάλει στην ανακάλυψη νέων γευστικών εμπειριών.