ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Μπλόκο της Κεντρικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

12 Oct 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης τελικά δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος μπλόκαρε την υποψηφιότητά του με πλειοψηφία 138 ψήφων. Η συνεδρίαση της Επιτροπής διεξήχθη με μεγάλη ένταση, καθώς υποστηρικτές του Κασσελάκη απείχαν από την ψηφοφορία και ακούστηκαν καταγγελίες για “προβοκάτσια” και απόπειρα υπονόμευσης της συνεδρίασης​.

Η πλευρά της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής στελέχη όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, υποστήριξε ότι η απόφαση διασφαλίζει τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Υποστήριξαν ότι η υποψηφιότητα του Κασσελάκη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή λόγω της συμπεριφοράς του, η οποία θεωρήθηκε ότι αμφισβητεί τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος​.

Φαίνεται ότι η υποψηφιότητα του Κασσελάκη τρόμαξε κάποιους μέσα στο κόμμα, δεδομένου του πόσο γρήγορα απέκτησε δημοφιλία και πολιτική επιρροή. Με το σύνθημα “Στέφανος, σκέτο”, είχε ξεκινήσει δυναμικά την καμπάνια του, αλλά η εσωκομματική αντίδραση ήταν έντονη. Η ταχεία άνοδος και οι ριζοσπαστικές δηλώσεις του προκάλεσαν ρήγματα, με πολλούς να τον βλέπουν ως απειλή για τις παραδοσιακές δομές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, το κόμμα μοιάζει με τσίρκο, όπου αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, βλέπουμε εσωτερικούς διχασμούς και μικροπολιτικά παιχνίδια. Φαίνεται πως κάποιοι μέσα στο κόμμα φοβούνται την αλλαγή, ενώ άλλοι προτιμούν τη διατήρηση του status quo, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική των παρασκηνίων παραμένει δυνατή.

Και τώρα τι μένει για τον Κασσελάκη; Ίσως ένα “βαρύ” πολιτικό συνέδριο να δώσει την τελευταία λέξη, αλλά για την ώρα, ο δρόμος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ του έκλεισε οριστικά​.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Κρίσιμος β' γύρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης και Δούκας στη μάχη της κάλπης

Κρίσιμος β’ γύρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης και Δούκας στη μάχη της κάλπης

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής θα καθορίσει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, με τους δύο υποψήφιους να διεκδικούν την ηγεσία σε …
69χρονος πέθανε στο γήπεδο την ώρα που παρακολουθούσε αγώνα στην Αταλάντη

69χρονος πέθανε στο γήπεδο την ώρα που παρακολουθούσε αγώνα στην Αταλάντη

Ο άτυχος άνδρας κατέρρευσε στις εξέδρες κατά τη διάρκεια τοπικού αγώνα, παρά τις προσπάθειες γιατρών να τον επαναφέρουν …
Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου Κωνσταντίνου Ευαγ. Μαργαρίτη …
Σύλληψη αλλοδαπού στον Βόλο για παραβίαση ωραρίου μουσικής σε καφέ-μπαρ

Σύλληψη αλλοδαπού στον Βόλο για παραβίαση ωραρίου μουσικής σε καφέ-μπαρ

Συνελήφθη χθες το βράδυ (11-10-2024) στον Βόλο ένας αλλοδαπός άνδρας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου …