Λάρισα

Παράταση στην έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ – Έκθεση φωτογραφίας Αρχιτεκτόνων

9 Oct 2024

 

Παρατείνεται η έκθεση των φωτορεπόρτερ Λάρισας για τον Daniel – Την Πέμπτη η έναρξη της έκθεσης φωτογραφίας για την παλιά Λάρισα, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής

Δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις θα φιλοξενεί ταυτόχρονα το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο ως τις 18 Οκτωβρίου, καθώς παρατείνεται η έκθεση του των φωτορεπόρτερ Λάρισας για τον Daniel, ενώ παράλληλα αύριο, Πέμπτη, εγκαινιάζεται η έκθεση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Λάρισας, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Εξαιτίας του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, καθώς και των αιτημάτων συλλόγων, φορέων, αλλά και σχολείων να επισκεφθούν την έκθεση για τον Daniel, δόθηκε παράταση ως τις 18 Οκτωβρίου. Η έκθεση των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ, με μοναδικά στιγμιότυπα από το πέρασμα της καταστροφικής θεομηνίας τον Σεπτέμβριο του 2023, διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και φιλοξενείται στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας», στο Χατζηγιάννειο.

Η παλιά Λάρισα των Αρχιτεκτόνων

Στο μεταξύ, στο φουαγιέ του Χατζηγιάννειου θα φιλοξενείται από αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, η έκθεση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λάρισας σε συνεργασία με τη Φωτοθήκη Λάρισας – Ο.Φ.Θ.Ι. και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, με φωτογραφικό υλικό από την παλιά Λάρισα, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής Λάρισας. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 18 Οκτωβρίου.

«Η παλιά Λάρισα αποκαλύπτεται μέσα από τον πλούτο μιας σημαντικής συλλογής, της συλλογής Γαλερίδη. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και για τούτη τη σύμπραξη, όπως και για το σύνολο των εκδηλώσεων που έχουμε προγραμματίσει, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες της Λάρισας, για το 1ο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στην πόλη μας.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους αρχιτέκτονες για την κίνησή τους να δώσουν “χώρο” και περισσότερο χρόνο στην έκθεση των φωτορεπόρτερ, μετά από αίτημά τους προς τη Δημοτική Αρχή. Καλούμε το κοινό να έρθει στο Χατζηγιάννειο για μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, αυτόν τον ιδιότυπο “διάλογο” των εποχών της Λάρισας», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ.Θωμάς Ρετσιάνης.

 

Pressroom
Author: Pressroom

Διακοπές ρεύματος αύριο Πέμπτη στην Πύλη και στα ορεινά

Διακοπές ρεύματος αύριο Πέμπτη στην Πύλη και στα ορεινά

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού …
Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου

Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος θα τελέσει σειρά ιερών ακολουθιών και λειτουργιών τις προσεχείς ημέρες …
Το 8ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας ολοκληρώθηκε με τιμώμενη τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη

Το 8ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας ολοκληρώθηκε με τιμώμενη τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας με τιμώμενη συγγραφέα την Ζυράννα Ζατέλη͏‌ …