ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Πολάκης σε “μετωπική” ανάρτηση: «Κόψτε τις αηδίες περί διαγραφής! Να μετρηθούμε στα ίσια!»

6 Oct 2024

Με τον γνωστό του επιθετικό και καυστικό τρόπο, ο Παύλος Πολάκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, τάχθηκε ανοιχτά κατά των σεναρίων διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να μπει ένα τέλος στις φήμες και να υπάρξει ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση αντί για εσωκομματικές εκκαθαρίσεις.

«Κόψτε τις ΑΗΔΙΕΣ περί διαγραφής!!!» ξεκίνησε την ανάρτησή του ο Πολάκης, με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, στέλνοντας μήνυμα τόσο προς την επιτροπή δεοντολογίας όσο και προς τα στελέχη του κόμματος που επιδιώκουν την απομάκρυνση του πρώην προέδρου. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε ευθέως στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, καλώντας τους να «μετρηθούν στα ίσια» με ιδέες, προτάσεις και οράματα, αντί να καταφεύγουν σε παρασκηνιακές διαγραφές και εκκαθαρίσεις.

Ο Πολάκης δεν σταμάτησε εκεί, καθώς εξαπέλυσε βολές κατά όσων θεωρεί ότι υποστηρίζουν αυτές τις πρακτικές, λέγοντας πως δεν γουστάρει «ούτε την ίντριγκα των εκκαθαρίσεων, ούτε το έργο “ελεήστε το Βασιλάκη Καΐλα” που προσπαθεί να παίξει ο πρώην γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο». Με αυτό τον τρόπο, κατηγόρησε ανοιχτά όσους προσπαθούν να πλήξουν τον Κασσελάκη, αφήνοντας αιχμές για ανικανότητα των «υποστηρικτών της διαγραφής» να αντιμετωπίσουν τον πρώην πρόεδρο στο πεδίο της ανοιχτής αντιπαράθεσης.

Με τη φράση «ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!», ο Πολάκης ολοκληρώνει την ανάρτησή του, δίνοντας έμφαση στην επιθυμία του να λήξει αυτό το σίριαλ των εσωτερικών διαγραφών και να επανέλθει το κόμμα στις ιδεολογικές μάχες και τον διάλογο που θεωρεί ότι πρέπει να κυριαρχούν σε ένα αριστερό, προοδευτικό κόμμα.

Το «τσίρκο» του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται…

Η αντίδραση του Παύλου Πολάκη στα σενάρια διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη δεν εξέπληξε κανέναν. Για όσους παρακολουθούν στενά την εσωκομματική ζωή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης παραμένει ένας από τους λίγους που επιμένουν να μη σηκώνουν κουβέντα για διαγραφές ή παραπομπές, ειδικά όταν αυτές φαίνονται περισσότερο ως πολιτικές «χειρουργικές επεμβάσεις» παρά ως δημοκρατικές διαδικασίες.

Με τη χαρακτηριστική του μαχητικότητα, η οποία παραπέμπει σε Κρητική περηφάνια και θάρρος, ο Πολάκης προτιμά τις μάχες πρόσωπο με πρόσωπο, και όχι «κεκλεισμένων των θυρών». Αλλά είναι αλήθεια ότι το κόμμα μοιάζει να βουλιάζει όλο και περισσότερο σε μια εσωκομματική κρίση που θυμίζει τσίρκο – με ακροβάτες, ισορροπιστές και… θηριοδαμαστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της «επόμενης ημέρας», μοιάζει να απολαμβάνει τη διαρκή εσωστρέφεια και το πολιτικό ριάλιτι που παράγει το ίδιο το κόμμα. Ο Πολάκης με την παρέμβασή του θέτει το ζήτημα απλά, αν θέλετε να καθαρίσετε το πεδίο, κάντε το με ιδέες και επιχειρήματα, όχι με διοικητικές αποφάσεις. Και έτσι, μέσα σε αυτή την παρατεταμένη εσωκομματική κρίση, εκείνος επιλέγει το «καθαρό» παιχνίδι της αντιπαράθεσης στην πολιτική αρένα.

Αν συνεχιστεί το θέαμα, οι θεατές σίγουρα θα γεμίσουν τις θέσεις – το μόνο πρόβλημα είναι πως το κόμμα ίσως μείνει στο τέλος χωρίς παίκτες και χωρίς κοινό…

Trikalanews
Author: Trikalanews

Μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα

Μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα

 Σημαντική αύξηση κατά 12,6% κατέγραψε η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών σε σχέση με το …
Απόλυτος ΑΟΤ στην κορυφή

Απόλυτος ΑΟΤ στην κορυφή

Η εντυπωσιακή νίκη του Α.Ο Τρίκαλα στην Κοζάνη τον κράτησε στη κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο, εκεί που βρίσκεται …
Με το δεξί στην Α1 ΕΣΚΑΘ ο Απόλλων Καρδίτσας, ιστορική νίκη επί της Α.Ε.Β. Διμηνίου!

Με το δεξί στην Α1 ΕΣΚΑΘ ο Απόλλων Καρδίτσας, ιστορική νίκη επί της Α.Ε.Β. Διμηνίου!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ ο Απόλλων Καρδίτσας …
Ασταμάτητος ο ΑΟΤ - Νίκη 4-1 στην Κοζάνη

Ασταμάτητος ο ΑΟΤ – Νίκη 4-1 στην Κοζάνη

Τρίτωσε το καλό για τον Α.Ο Τρίκαλα ο οποίος στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος μετράει μόνο νίκες πετυχαίνοντας έτσι ένα …