Λάρισα

«Αύξηση χρηματοδότησης, μόνιμους διορισμούς και διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας στο 303 ΠΕΒ» ζητά ο Κόκκαλης

6 Oct 2024

Να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης, μόνιμοι διορισμοί και διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας στο 303 ΠΕΒ στη Λάρισα, ζητά ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο αναδεικνύονται από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λάρισας τα προβλήματα στο 303 ΠΕΒ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΓ του ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας στους χώρους του 303 ΠΕΒ «Δυστυχώς αυτά που διαπιστώθηκαν είναι τουλάχιστον τραγικά.»

Επισημαίνεται ότι «Μεγάλο μέρος του προσωπικού καλείται να εργαστεί σε συνθήκες απαράδεκτες, άκρως επικίνδυνες και ανθυγιεινές, μέσα σε κτίρια του 1955 που δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας» καθώς και το γεγονός ότι «Σε κάποια τμήματα διαπιστώθηκε εκτεταμένη παρουσία αμιαντοσκεπών, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ.!!!”. Επιπλέον αναφέρεται ότι «Ουδεμία παρέμβαση μέχρι σήμερα και ουδεμία επισκευή των συγκεκριμένων χώρων» ενώ «Τα τελευταία χρόνια η οικονομική στήριξη του εργοστασίου είναι ελάχιστη και ανεπαρκέστατη.»

Τονίζεται ότι «Λόγω της συνεχούς υποστελέχωσης- αποτέλεσμα των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και των σχεδόν μηδενικών νέων διορισμών- είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος εξαφάνισης του πολιτικού προσωπικού το οποίο συγκαταλέγεται στα πιο έμπειρα και αποτελεσματικά όλων των εργοστασίων του Ελληνικού Στρατού της χώρας.»

Ζητείται η στήριξη με έργα (αύξηση χρηματοδότησης και μόνιμους διορισμούς) της ομαλής λειτουργίας του Δημόσιου εργοστασίου του 303 ΠΕΒ και η διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε αυτό.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζουν οι Τρικαλινοί

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζουν οι Τρικαλινοί

Με ΜΟΝΟ 3 ευρώ μπορείς να γίνεις μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ και να συμμετάσχεις στις εκλογές για την ανάδειξη …
Συνάντηση αποφοίτων του 1966: Αναμνήσεις, συγκίνηση και ραντεβού για το μέλλον

Συνάντηση αποφοίτων του 1966: Αναμνήσεις, συγκίνηση και ραντεβού για το μέλλον

Γεννήθηκαν το 1948 και αποφοίτησαν από το πρώτο Λύκειο Αρρένων Τρικάλων το 1966 …
Τετράδα με το απόλυτο στην Α’ Ερασιτεχνική

Τετράδα με το απόλυτο στην Α’ Ερασιτεχνική

Φήκη, Νεοχώρι, ΑΕΤ και Πύργος διπλασίασαν τις νίκες τους σε ισάριθμα παιχνίδια και διατηρούν το απόλυτο, με την διαφορά πως …
“Kαι στην κορφή σα φτάστε την κατάψηλη…”

“Kαι στην κορφή σα φτάστε την κατάψηλη…”

  *Αφιέρωμα στον διαχρονικό δάσκαλο επ΄ ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς και της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών (5/10) …