Άρθρα – ΑπόψειςΔιαβάστε επίσης

Διαμαρτυρία του Κτηνιατρικού Συλλόγου Τρικάλων για την απομάκρυνση του κ. Σπύρου Ζτρίβα

30 Sep 2024

Ο Σύλλογος ζητά επανεξέταση της απόφασης και εκφράζει ανησυχία για τη μεταχείριση του συναδέλφου τους, ενώ αιτείται συνάντηση με τον Περιφερειάρχη για θέματα του κλάδου.

Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Τρικάλων απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, με κοινοποίηση στην Αντιπεριφερειάρχη, κα Χρύσα Ντιντή, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια για την απομάκρυνση του κ. Σπύρου Ζτρίβα από τη θέση του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής Τρικάλων.

Η επιστολή τονίζει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς να ληφθούν υπόψη όλες οι πτυχές της υπόθεσης και χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Ζτρίβα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο Σύλλογος, ζητώντας δικαιοσύνη για τον συνάδελφό τους, τονίζει τη συμβολή του στη διαχείριση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών και καλεί τις αρμόδιες αρχές να αποκαταστήσουν το όνομά του εάν διαπιστωθεί ότι δεν φέρει ευθύνη.

Επιστολή του Κτηνιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

ΠΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Ως κτηνίατροι που δραστηριοποιούμαστε στην ΠΕ Τρικάλων, και αφού πλέον έχει εκριζωθεί η νόσος της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών από την περιοχή μας χάρη στις άοκνες προσπάθειες και τα γρήγορα αντανακλαστικά των συναδέλφων, δεν ζητάμε τιμητικές πλακέτες αλλά δικαιοσύνη.

Με την παρακάτω επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πρόσφατη απομάκρυνση του κ. Σπύρου Ζτρίβα από τη θέση του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής Τρικάλων και την έκθεσή του στα μέσα ενημέρωσης με τρόπο που θεωρούμε απαράδεκτο.

Κατανοούμε ότι η διαχείριση καταγγελιών είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς να ληφθούν υπόψη όλες οι πτυχές της υπόθεσης και χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στον συνάδελφό μας να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πιστεύουμε ότι, όπως και σε άλλες περιπτώσεις του παρελθόντος, ο κτηνίατρος είναι το εύκολο θύμα.

Ο κ. Ζτρίβας είναι ένας έμπειρος και καταρτισμένος κτηνίατρος με μακρά και άψογη επαγγελματική σταδιοδρομία. Η συμβολή του στον τομέα της κτηνιατρικής και δημόσιας υγείας είναι αναμφισβήτητη και έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή μας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προϊσταμένου, ο κ. Ζτρίβας έχει αποδείξει τις εξαιρετικές του ικανότητες και την αφοσίωσή του στην υπηρεσία. Η ηγεσία του χαρακτηριζόταν από διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και συνεργασία. Όπως αποδείχθηκε στην πρόσφατη διαχείριση της κρίσης με την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, η υποστελεχωμένη υπηρεσία των Τρικάλων υπό την καθοδήγηση του κ. Ζτρίβα ήταν αυτή που διέγνωσε το πρώτο κρούσμα και έδρασε ταχύτατα για τον περιορισμό της μετάδοσης και την ιχνηλάτηση του νοσήματος.

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας επαγγελματίας με τέτοια προσόντα αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο, με βάση μια καταγγελία ενός κτηνοτρόφου, χωρίς να διερευνηθεί διεξοδικά η υπόθεση. Αν όντως ευσταθεί η καταγγελία, εκφράζουμε την επιθυμία μας να αποδοθούν ευθύνες σε όλους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Αν όμως πρόκειται για μια διαδικασία εντυπώσεων, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη στοχοποίηση του κτηνιάτρου. Επιπλέον, με την έκθεσή του πριν εξεταστεί το ζήτημα από τους αρμόδιους στα μέσα ενημέρωσης, ο συνάδελφός μας βρέθηκε στα «δικαστήρια των social media», δεχόμενος διαδικτυακό εκφοβισμό αυτός και η οικογένειά του. Θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι άδικη και προσβάλλει την προσωπικότητά του.

Ζητούμε από την υπηρεσία σας να επανεξετάσει την απόφασή της και να δώσει την ευκαιρία στον συνάδελφό μας να παρουσιάσει την πλευρά του. Αν ο συνάδελφος δε φέρει ευθύνη, αναμένουμε από την Περιφερειακή αρχή να αποκαταστήσει το όνομά του. Τέλος, θεωρούμε απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι στο μέλλον παρόμοιες υποθέσεις θα χειρίζονται με μεγαλύτερη προσοχή και δικαιοσύνη.

Με εκτίμηση,
Τα μέλη του Κτηνιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Trikalanews
Author: Trikalanews

Αρνητική η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πλήρη τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για την ΑΓΕΤ

Αρνητική η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πλήρη τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για την ΑΓΕΤ

Τα σχέδια της Περιφέρειας για το φράγμα Βρυσιών Φαρσάλων και για το στεγαστικό πρόβλημα νεοδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών …
11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 στο 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων

 Η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 εορτάσθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο εναρμόνισής της με την …
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Σεραφείμ στο Φανάρι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Σεραφείμ στο Φανάρι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος και προστάτης της Ιεράς μας Μητροπόλεως άγιος ιερομάρτυς Σεραφείμ αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου …