ΘεσσαλιαΠρωτοσέλιδα

Επιδείνωση του καιρού με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία

28 Sep 2024

Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι έως 9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις από το απόγευμα της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας προειδοποιεί για έντονη μεταβολή του καιρού την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Αναμένονται θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα επηρεάσουν κυρίως το ανατολικό τμήμα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι.

Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-09-2024) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29-09-2024) στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα (30-09-2024) σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

– Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

– Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

– Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

– Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

– Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Trikalanews
Author: Trikalanews

Σύλληψη φυγόποινης στο Βόλο

Σύλληψη φυγόποινης στο Βόλο

Ημεδαπή γυναίκα συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για εκκρεμή ποινή φυλάκισης 4 ετών, βάσει απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου …
Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ζάππα στα Τρίκαλα

Διακοπή κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ζάππα στα Τρίκαλα

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, για εκτέλεση εργασιών στην οδό Ζάππα …
Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Τεντολούρης

Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Τεντολούρης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Ιωάννη Φιλ. Τεντολούρη, Επίτιμου Σχολικού …
Ημερίδα για τις αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης 2024 στα Τρίκαλα

Ημερίδα για τις αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς καλαθοσφαίρισης 2024 στα Τρίκαλα

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών και ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Τρικάλων διοργανώνουν ημερίδα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στην αίθουσα του Τεχνικού …