ΠρωτοσέλιδαΥπολοιποι Δημοι

1,6 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Μετεώρων – Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

25 Sep 2024

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακή Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος

Δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή εισέρχεται ο Δήμος Μετεώρων όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στη συνάντηση εργασίας επιβεβαιώθηκε η βούληση του Υπουργού να συμβάλλει με τις δυνάμεις του στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Μετεώρων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Μετεώρων ζήτησε την προώθηση της πρότασης «Δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δήμο Μετεώρων» συνολικού προϋπολογισμού 609.937 ευρώ που έχει υποβληθεί μέσω της πρόσκλησης με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ. Ακόμη, συζητήθηκε το νέο Ψηφιακό Μουσείο που ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο Δήμος Μετεώρων για τη διάσωση και προστασία μέσω της ψηφιοποίησης του πλούσιου πολιτιστικού και ιστορικού περιεχομένου της περιοχής των Μετεώρων μετά την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Σήμερα είχα μια πολύ σημαντική και παραγωγική συνάντηση με τον συντοπίτη μας Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Η συνάντηση αυτή φέρνει στο Δήμο μας έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ που αναμένεται να συμβάλλουν στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για τη μετάβαση του Δήμου μας στη νέα ψηφιακή εποχή. Ξεμπλοκάρουμε χρηματοδοτήσεις που έρχονται από το παρελθόν προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, καθώς ο Δήμος μας στο συγκεκριμένο τομέα είχε μείνει αρκετά πίσω. Στόχος μας είναι να συγχρονίσουμε το Δήμο Μετεώρων με την εποχή μας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο, φιλικό και παραγωγικό Δήμο, που έχει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ο κ. Παπαστεργίου, είναι ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Με την στενή μας συνεργασία είμαι σίγουρος ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλα έργα που θα βοηθήσουν την περιοχή μας να μπει ακόμη πιο δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή».

Trikalanews
Author: Trikalanews


Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την θεομηνία DANIEL

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την θεομηνία DANIEL

Ζητά ο Δημ. Κουρέτας με νέα του επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς …
300.000€ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιΐα του Δήμου Μουζακίου

300.000€ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιΐα του Δήμου Μουζακίου

Η χρηματοδότηση αποσκοπεί στην αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Daniel” …