Ελλαδα

Νέο περιστατικό με χρήση κινητού σε Γυμνάσιο της Πάτρας – Δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με αποβολή

20 Sep 2024

Λίγες εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων και με την απαγόρευση της χρήσης κινητών εντός σχολικών συγκροτημάτων να ισχύει, ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Πάτρας, με δύο μαθητές να τιμωρούνται με αποβολή. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ώρες, όπου μαθητές χρησιμοποίησαν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του σχολείου.

Οι μαθητές, που φέρεται να βιντεοσκόπησαν εντός του σχολικού συγκροτήματος και στη συνέχεια ανάρτησαν το υλικό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (TikTok), τιμωρήθηκαν με αποβολή μίας ώρας. Παρά το γεγονός ότι η χρήση των κινητών δεν έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι καθηγητές ανακάλυψαν το συμβάν μέσω της ανάρτησης και προχώρησαν στην τιμωρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ», το Συμβούλιο Καθηγητών πρόκειται να συνεδριάσει για να εξετάσει περαιτέρω το θέμα και να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις συνέπειες του περιστατικού.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, καθώς και ένα προηγούμενο στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζοντας ότι η Διοίκηση του σχολείου ενήργησε σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο (ΦΕΚ 5130/2024), που απαγορεύει τη χρήση ή την εμφανή κατοχή κινητών τηλεφώνων στις σχολικές μονάδες.

Η ανακοίνωση της ΔΔΕ τονίζει πως η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου έχει ως στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του παιδαγωγικού έργου στα σχολεία και κάλεσε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας – διοίκηση, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς – να στηρίξουν την εφαρμογή του προς όφελος των μαθητών.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Έφυγε από τη ζωή ο 57χρονος Γεώργιος Αγγέλης

Έφυγε από τη ζωή ο 57χρονος Γεώργιος Αγγέλης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε την κηδεία του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, υιού και αδελφού, Γεωργίου Αγγέλη, ετών 57, που θα …
Με 4,6 εκατ. € η άσφαλτος λάμπει στα χωριά, η πόλη… στην αναμονή

Με 4,6 εκατ. € η άσφαλτος λάμπει στα χωριά, η πόλη… στην αναμονή

Ο αντιδήμαρχος έργων σε πρώτο πλάνο για τις αγροτικές βελτιώσεις, αλλά η κεντρική πλατεία… ψάχνει τον δρόμο της …
40ήμερο Μνημόσυνο Δημητρίου Κων. Ούτρα

40ήμερο Μνημόσυνο Δημητρίου Κων. Ούτρα

Τελούμε την Κυριακή 22 – 9 – 2024 , στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου στο Γαρδικάκι Τρικάλων , 40ήμερο Μνημόσυνο …
Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ εξαπολύει δεκάδες επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ, μετά από τις φονικές εκρήξεις ασυρμάτων που κόστισαν τη ζωή σε …