ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

ΣΥΡΙΖΑ SOS: Αναζητείται Αλέξης, έστω ένα τηλεφώνημά του

12 Sep 2024

Η δημοσκόπηση που αποκάλυψε πως η βάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επιστροφή του Τσίπρα, ενώ ο Κασσελάκης κάνει το ντεμπούτο του στο χορό της πολιτικής αβεβαιότητας.

Αχ, αυτή η δημοσκόπηση της GPO… Τι να πει κανείς; Όλοι εμείς, οι γνωστοί ειδήμονες του καφενείου και της διαδικτυακής αγανάκτησης, το ξέραμε, ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη κατρακυλά, όπως το καλάμι σε κατηφόρα στο χωριό. Και εκείνοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ; Αναπολούν τον Αλέξη, όπως αναπολούμε όλοι τα νιάτα μας, εκείνες τις στιγμές που χτυπούσαμε την πόρτα της εξουσίας και, παρά τις περιπέτειες, υπήρχε τουλάχιστον μια υποψία κατεύθυνσης.

Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους, σαν φίλοι που σου λένε τη σκληρή αλήθεια. “Καταλληλότερος αρχηγός;” ρωτάει η δημοσκόπηση. “Αλέξης Τσίπρας”, απαντάει ο κόσμος, σαν να φωνάζει σε ένα σύμπαν που κανείς δεν ακούει. Τηλέφωνο, λοιπόν, Αλέξη, γιατί το κόμμα θέλει το “πάθος του ηγέτη” πίσω. Όχι, δεν το λέω εγώ – το λέει το λαϊκό αίσθημα, αυτό που δεν καταγράφουν πάντα οι δημοσκοπήσεις, αλλά που κάνει τα social media να βουίζουν.

Και ο στίχος “γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα” ταιριάζει γάντι. Αλλά, δυστυχώς, ο Αλέξης είναι μάλλον σε mood “Να σου πω πού είμαι; Πίνω τον καφέ μου στη σιέστα”. Άνθρωπος με σθένος, αποφασισμένος να κρατήσει αυτή τη μυστηριώδη στάση ουδετερότητας, που παρατηρεί από απόσταση τα πράγματα να καίγονται, κάπως σαν το meme με τον σκύλο που πίνει καφέ μέσα στις φλόγες λέγοντας “This is fine”.

Και εδώ που τα λέμε, έχει τα δίκια του. Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένας ευχάριστος πανικός, όπου η συζήτηση έχει λίγο-πολύ ως εξής: «Ποιος θα μας σώσει;», ενώ όλοι κοιτάνε το τηλέφωνο, περιμένοντας μια κλήση από τον… ιστορικό ηγέτη. Ο Κασσελάκης από τη μία, σαν τον νέο μαθητή που μπαίνει στην τάξη με τη σάκα του, και ο Αλέξης, από την άλλη, σαν τον παλιό απόφοιτο που όλοι θέλουν να επιστρέψει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, παιδιά, βρείτε τα μόνοι σας. Ο Αλέξης, όπως όλα δείχνουν, έχει άλλες προτεραιότητες: καφέδες με ηλιοβασιλέματα, χαμόγελα χωρίς φώτα διαπραγμάτευσης, και μάλλον μια ησυχία που κάποιοι στην Κουμουνδούρου δεν μπορούν να φανταστούν καν!

Trikalanews
Author: Trikalanews

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Στον Δήμαρχο Τρικκαίων η νέα Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  

Συνάντηση γνωριμίας με τη νέα κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑΔ (Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας) είχε ο Δήμαρχος Τρικκαίων …
Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Παρέμβαση Κουρέτα για το κατάστημα Πειραιώς στην Αγιά

Επιστολή Δημήτρη Κουρέτα στη διοίκηση της τράπεζας για τη ζωτική σημασία της διατήρησης του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος της περιοχής …
Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Θανάσης Λιούτας: Αποζημιώσεις λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε

Για βοοειδή με ηλικία έως 10 έτη και για αίγες και αιγοπρόβατα με ηλικία έως 8 έτη …
Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Πύλης κατά της εγκατάστασης αιολικών πάρκων

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Πύλης στο Δημαρχείο Πύλης …