Ελλαδα

MyCoast: Πρόστιμα 8,5 εκατ. ευρώ για παραβάσεις σε παραλίες μετά από 20.500 ελέγχους

7 Sep 2024

Σαρωτικοί έλεγχοι αποκάλυψαν εκατοντάδες παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα, με σφραγίσεις επιχειρήσεων και αυστηρά πρόστιμα για την προστασία του αιγιαλού και της ελεύθερης πρόσβασης.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την εφαρμογή MyCoast, έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους άνω των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις σε παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκαν 20.500 έλεγχοι, ενώ εκδόθηκαν συνολικά 55 διαταγές σφράγισης επιχειρήσεων και τμημάτων παραλίας που λειτουργούσαν παράνομα.

Οι παραβάσεις εντοπίστηκαν κυρίως μέσω της εφαρμογής MyCoast, αλλά και μέσω τηλεφωνικών καταγγελιών στις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε περιοχές με υψηλό αριθμό καταγγελιών, όπως η Χαλκιδική, η Ανατολική Αττική, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Πρέβεζα και η Κέρκυρα. Μόνο στην Ρόδο επιβλήθηκαν πρόστιμα που ξεπερνούν το 1,25 εκατομμύριο ευρώ, ενώ σημαντικά πρόστιμα επιβλήθηκαν επίσης στην Κεφαλλονιά, όπου εκδόθηκαν 7 διαταγές σφράγισης παραλιών τον Αύγουστο.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για διάφορες παραβάσεις, όπως η καταπάτηση δημόσιων χώρων και η μη αδειοδοτημένη χρήση παραλιών για εμπορικές δραστηριότητες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες.

Η επιτυχία των ελέγχων αποδίδεται στη συνεργασία των Κτηματικών Υπηρεσιών με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ΕΛΑΣ, καθώς και στη χρήση τεχνολογίας, όπως drones, για την παρακολούθηση των παραβάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Αιτήσεις ωφελουμένων για το ΚΗΦΗ του Δ. Τρικκαίων

Αιτήσεις ωφελουμένων για το ΚΗΦΗ του Δ. Τρικκαίων

Νέες αιτήσεις για την ένταξη ωφελούμενων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δέχεται ο Δήμος Τρικκαίων …
Κύτταρα πολιτισμού: Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής από τον Δήμο Τρικκαίων - Έναρξη εγγραφών

Κύτταρα πολιτισμού: Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής από τον Δήμο Τρικκαίων – Έναρξη εγγραφών

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων λειτουργούν και φέτος τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής για παιδιά, εφήβους …
«Παράθυρο» στο …Διάστημα: Το brain drain γίνεται brain gain στην Ελλάδα

«Παράθυρο» στο …Διάστημα: Το brain drain γίνεται brain gain στην Ελλάδα

«Παράθυρο» στο …Διάστημα και δουλειά στον τόπο τους, την Ελλάδα, προσφέρει το «Εθνικό πρόγραμμα μικροδορυφόρων» σε νέους επιστήμονες …
Κόκκαλης: Γιατί αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από τη ρύθμιση του 2%;

Κόκκαλης: Γιατί αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από τη ρύθμιση του 2%;

Για ποιους λόγους αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από την ευνοϊκή ρύθμιση του 2%;» αυτό το ερώτημα θέτει προς το …