Διαβάστε επίσηςΥπολοιποι Δημοι

Αρκούδα στο Χαλίκι Ασπροποτάμου: Αναστάτωση στο ορεινό χωριό

25 Aug 2024

Η πρώτη εμφάνιση αρκούδας μέσα στο χωριό φέρνει φόβο και ανάγκη για προσοχή

Το ορεινό χωριό Χαλίκι Ασπροποτάμου, στην περιοχή των Τρικάλων, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όταν μια αρκούδα έκανε απρόσμενη εμφάνιση μέσα στο χωριό το βράδυ της Παρασκευής, 23 Αυγούστου 2024.

Η αρκούδα, αναζητώντας τροφή, μπήκε στον κήπο ενός σπιτιού στη νοτιοδυτική πλευρά του χωριού και έφαγε κορόμηλα από δέντρο.

Η παρουσία της δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς άφησε πίσω της ίχνη και περιττώματα, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Αυτό το περιστατικό αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη είσοδο αρκούδας μέσα στο χωριό, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους, ειδικά σε μια περίοδο όπου το χωριό φιλοξενεί αρκετούς επισκέπτες.

Οι κάτοικοι του Χαλικίου έχουν συναντήσει αρκούδες στην ευρύτερη δασική περιοχή στο παρελθόν, αλλά ποτέ τόσο κοντά στα σπίτια τους.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η εμφάνιση της αρκούδας πιθανόν να οφείλεται στην αναζήτηση τροφής, καθώς αυτή την περίοδο τα κορόμηλα αποτελούν βασική πηγή διατροφής για τα άγρια αυτά ζώα.

Οι τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, συνιστούν στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά τις βραδινές ώρες, και να αποφεύγουν να αφήνουν φαγητό εκτεθειμένο που θα μπορούσε να προσελκύσει την αρκούδα ξανά​

Πηγή: ertnews.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

Εθνική με τετρακίνηση! Κέρδισε και την Ιρλανδία 2-0

Εθνική με τετρακίνηση! Κέρδισε και την Ιρλανδία 2-0

Μετά τον πρόσφατο θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ, η Εθνική Ελλάδας κέρδισε στο Nations League και την Ιρλανδία στο κατάμεστο Γιώργος Καραϊσκάκης με …
Επίσκεψη Γ. Βλαχογιάννη στον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

Επίσκεψη Γ. Βλαχογιάννη στον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

–  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα ,πραγματοποίησε ο Αν. Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος  Βλαχογιάννης …
Δεύτερη σερί νίκη για την ΑΕΤ ! 

Δεύτερη σερί νίκη για την ΑΕΤ ! 

Η ΑΕΤ πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα, επικρατώντας του Νέου Κεραυνού με σκορ 60-69, σημειώνοντας έτσι το 2 στα 2 …