ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο του 2024

25 Aug 2024

Αγιασμός, ψηφιακές αναβαθμίσεις και νέες εκπαιδευτικές πολιτικές καθορίζουν το νέο σχολικό έτος

Η νέα σχολική χρονιά πλησιάζει, με τα σχολεία να ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2024. Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία με τον καθιερωμένο αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 08:15 το πρωί, δίνοντας το σήμα για την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου. Οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν τη σχολική χρονιά.

Αυτός ο Σεπτέμβριος, όμως, δεν θα είναι σαν τους προηγούμενους. Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχει ανακοινώσει μια σειρά από αλλαγές που θα επηρεάσουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέες ψηφιακές πλατφόρμες για την υποστήριξη των μαθητών, αναβαθμισμένες τεχνολογικές υποδομές στα σχολεία, και μια γενικότερη στροφή προς τις ψηφιακές δεξιότητες​.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να προχωρήσει σε βελτιώσεις στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ θα εισαχθεί ένα «ζωντανό φροντιστήριο» για τους μαθητές του Λυκείου, το οποίο θα λειτουργεί μέσω αποσπασμένων καθηγητών που θα παρέχουν υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο.

Αυτές οι καινοτομίες έχουν ως στόχο να προσαρμόσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στις παγκόσμιες εκπαιδευτικές τάσεις και να εξασφαλίσουν ότι οι μαθητές είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον.

Η νέα χρονιά φέρνει μαζί της πολλές υποσχέσεις, αλλά και προκλήσεις, καθώς το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας προχωρά σε έναν νέο, ψηφιακό κόσμο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Οι Τρικαλινοί έδειξαν το δρόμο: Η νίκη Ανδρουλάκη κόντρα στις προβλέψεις

Οι Τρικαλινοί έδειξαν το δρόμο: Η νίκη Ανδρουλάκη κόντρα στις προβλέψεις

Πώς οι ψηφοφόροι στα Τρίκαλα ανέτρεψαν την υπερπροβολή του Δούκα και ανέδειξαν την ουσία πάνω από τα επιφανειακά πολιτικά μηνύματα …
Εθνική με τετρακίνηση! Κέρδισε και την Ιρλανδία 2-0

Εθνική με τετρακίνηση! Κέρδισε και την Ιρλανδία 2-0

Μετά τον πρόσφατο θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ, η Εθνική Ελλάδας κέρδισε στο Nations League και την Ιρλανδία στο κατάμεστο Γιώργος Καραϊσκάκης με …
Επίσκεψη Γ. Βλαχογιάννη στον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

Επίσκεψη Γ. Βλαχογιάννη στον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα

–  Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα ,πραγματοποίησε ο Αν. Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος  Βλαχογιάννης …