Ελλαδα

Πολάκης εκτός ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις και εντάσεις με αφορμή το περιστατικό στη Βουλή

26 Jul 2024

Ο Παύλος Πολάκης απομακρύνθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα έντονο περιστατικό στη Βουλή με τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Πολάκης χαρακτήρισε το κλάμα της Λινού ως «ψεύτικο» και «υποκριτικό», μετά από τις δηλώσεις που έκανε στο περιστύλιο της Βουλής​.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι αγαπάει τον Πολάκη, αλλά τόνισε ότι «δεν φτάνουν οι αγάπες» για την επίλυση των προβλημάτων, αναδεικνύοντας την ανάγκη για πιο ουσιαστικές λύσεις​​.

Οι αντιδράσεις μέσα στο κόμμα ήταν έντονες. Οι «87» του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν όχι μόνο την απομάκρυνση του Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και από τα ηγετικά όργανα του κόμματος. Πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι η παρουσία του Πολάκη στα ηγετικά όργανα αποτελεί κίνδυνο για τον εκφυλισμό και τη γελοιοποίηση του κόμματος​.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γεμάτη εντάσεις, με στελέχη να υποστηρίζουν ότι η διαγραφή του Πολάκη δεν μπορεί να είναι μια επιφανειακή απόφαση αλλά πρέπει να συνοδευτεί από την απομάκρυνσή του από τα ηγετικά όργανα και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος​​.

Από την πλευρά του, ο Πολάκης υπερασπίστηκε τις ενέργειές του και επανέλαβε ότι θα ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο, αν βρισκόταν ξανά στην ίδια κατάσταση. Επίσης, τόνισε ότι οι αποφάσεις για τη διαγραφή ενός μέλους από το κόμμα ανήκουν στα μέλη του κόμματος και όχι στην ηγεσία​.

Trikalanews
Author: Trikalanews

«Επιστροφή στον φόνο» της Αγκαθα Κρίστι στα Τρίκαλα

«Επιστροφή στον φόνο» της Αγκαθα Κρίστι στα Τρίκαλα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ανατρεπτική ιστορία μυστηρίου που θα σας συναρπάσει …
Πρεμιέρα με την Νίκη Βόλου για τη γυναικεία ομάδα του Ασκληπιού στη Β' Εθνική

Πρεμιέρα με την Νίκη Βόλου για τη γυναικεία ομάδα του Ασκληπιού στη Β’ Εθνική

Η γυναικεία ομάδα του Ασκληπιού ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις το Σάββατο, υποδεχόμενη την Νίκη Βόλου για την πρώτη αγωνιστική …
Δ. Κουρέτας : «Χώρος εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας το ανακαινισμένο Μουσείο της Μάχης του Σαρανταπόρου

Δ. Κουρέτας : «Χώρος εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας το ανακαινισμένο Μουσείο της Μάχης του Σαρανταπόρου

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 112η επέτειο από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων …
Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα με προορισμό την Εθνική Λυρική Σκηνή και το μιούζικαλ Matilda

Διήμερη εκδρομή στην Αθήνα με προορισμό την Εθνική Λυρική Σκηνή και το μιούζικαλ Matilda

Πέντε χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία της Λαίδης Μάκβεθ του Μτσενσκ, η μοναδική Φανί Αρντάν επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή …