ΛάρισαΠρωτοσέλιδα

Σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω κρουσμάτων πανώλης

20 Jul 2024

Η απόφαση της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της ζωωνόσου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κηρύχθηκε σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης λόγω των κρουσμάτων πανώλης στα μηρυκαστικά, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου. Το αίτημα για την κήρυξη της ειδικής κινητοποίησης υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπόψη την επαπειλούμενη εξάπλωση της ζωωνόσου.

Η απόφαση βασίζεται στο άρθρο 26 του Ν. 4662/2020 και θα έχει διάρκεια έξι μηνών, δηλαδή έως τις 17 Ιανουαρίου 2025. Η κήρυξη της ειδικής κινητοποίησης αφορά την άμεση δρομολόγηση δράσεων για την καταπολέμηση της πανώλης των μηρυκαστικών, η οποία εμφανίστηκε αρχικά στην Π.Ε. Τρικάλων και εξαπλώθηκε στην Π.Ε. Λάρισας.

Οι προβλεπόμενες δράσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης του Παραρτήματος I του π.δ. 138/1995, με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου. Μετά τη λήξη της καθορισμένης περιόδου, η κατάσταση ειδικής κινητοποίησης θα αρθεί αυτόματα, χωρίς την ανάγκη έκδοσης νέου εγγράφου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την προστασία της υγείας των ζώων και την αποτροπή ευρύτερης εξάπλωσης της πανώλης στην περιοχή, διασφαλίζοντας παράλληλα τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Σε πλήρη λειτουργία από την Τετάρτη τα νέα γραφεία του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Σε πλήρη λειτουργία από την Τετάρτη τα νέα γραφεία του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Τα νέα γραφεία στην οδό Χαρίτου 12 θα είναι ανοιχτά καθημερινά για το κοινό με διευρυμένο ωράριο …
Η Πύλη τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα

Η Πύλη τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα

Η Υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στην Πύλη …
Σύγκρουση αυτοκινήτου με στρατιωτικό όχημα στη Λάρισα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς

Σύγκρουση αυτοκινήτου με στρατιωτικό όχημα στη Λάρισα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς

Οι επιβαίνοντες είχαν «άγιο» σε σφοδρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην οδό Σαρίμβεη, με ελαφρούς τραυματισμούς και υλικές ζημιές …
Εντοπισμός σορού αλλοδαπού κοντά στο Καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" στον Όλυμπο

Εντοπισμός σορού αλλοδαπού κοντά στο Καταφύγιο “Σπήλιος Αγαπητός” στον Όλυμπο

Η σορός μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο από την Πυροσβεστική και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για περαιτέρω διαδικασίες …