ΚοσμοςΠρωτοσέλιδα

Απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

14 Jul 2024

«Έχει διαφύγει τον κίνδυνο ο Ν.Τραμπ» είπε ο εκπρόσωπός του

Σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Ιουλίου 2024, όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Butler, όταν οπλισμένος δράστης άνοιξε πυρ από υπερυψωμένη θέση, προκαλώντας τον θάνατο δύο ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του δράστη, και τραυματίζοντας σοβαρά δύο ακόμα άτομα​​.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί αυτί από σφαίρα και μεταφέρθηκε άμεσα σε τοπικό νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας του είναι σε καλή διάθεση και παραμένει υπό παρακολούθηση. Ο Τραμπ σε δήλωσή του ευχαρίστησε τις αρχές ασφαλείας για την άμεση ανταπόκριση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων​.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση και να καταδικάσει το περιστατικό βίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους ενέργειες στην Αμερική. Η Μυστική Υπηρεσία και το FBI διεξάγουν έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας, με τις αρχές να έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάλυση των στοιχείων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Σε πλήρη λειτουργία από την Τετάρτη τα νέα γραφεία του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Σε πλήρη λειτουργία από την Τετάρτη τα νέα γραφεία του Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ

Τα νέα γραφεία στην οδό Χαρίτου 12 θα είναι ανοιχτά καθημερινά για το κοινό με διευρυμένο ωράριο …
Η Πύλη τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα

Η Πύλη τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα

Η Υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στην Πύλη …
Σύγκρουση αυτοκινήτου με στρατιωτικό όχημα στη Λάρισα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς

Σύγκρουση αυτοκινήτου με στρατιωτικό όχημα στη Λάρισα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς

Οι επιβαίνοντες είχαν «άγιο» σε σφοδρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην οδό Σαρίμβεη, με ελαφρούς τραυματισμούς και υλικές ζημιές …
Εντοπισμός σορού αλλοδαπού κοντά στο Καταφύγιο "Σπήλιος Αγαπητός" στον Όλυμπο

Εντοπισμός σορού αλλοδαπού κοντά στο Καταφύγιο “Σπήλιος Αγαπητός” στον Όλυμπο

Η σορός μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο από την Πυροσβεστική και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για περαιτέρω διαδικασίες …