ΕλλαδαΠρωτοσέλιδα

Έλυσε το μυστήριο με τα Τουρκικά F-16 ο Δημήτρης Παπαστεργίου

8 Jul 2024

Ένα είδος συναγερμού σήμανε όταν υπήρξε αξιόπιστη πληροφορία ότι οι Τούρκοι είχαν μετακινήσει τέσσερα F-16 απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν από μία βάση στα ανατολικά της Τουρκίας (κοντά στα σύνορα με τη Συρία) προς τη δυτική πλευρά, απέναντι από τα ελληνικά νησιά, προκαλώντας ανησυχία στους επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου.

Οι επιτελείς στο Πεντάγωνο προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τη σημασία αυτής της τουρκικής κίνησης, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για ένταση στο Αιγαίο ή στις διμερείς σχέσεις. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, η τεχνολογία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, να αξιοποιεί την εξελιγμένη τεχνολογία που προσπαθεί να εισαγάγει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπό την ηγεσία του Δημήτρη Παπαστεργίου. Μέσα από τη συνεργασία των δύο υπουργείων, αποκαλύφθηκε ότι η μετεγκατάσταση των τουρκικών μαχητικών ήταν προσωρινή και έγινε λόγω έργων στον διάδρομο απο-προσγειώσεων της μόνιμης αεροπορικής βάσης τους.

Η συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας δεν σταμάτησε εκεί. Αποκαλύφθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν σύντομα έναν ελληνικής κυριότητας γεωστατικό δορυφόρο. Βρέθηκε ήδη ο δημοσιονομικός χώρος των 200 εκατ. ευρώ, και άρχισαν οι επαφές με τεχνολογικές εταιρείες για την κατασκευή του. Συμφωνήθηκε επίσης το πεδίο εκτόξευσης, το οποίο θα είναι είτε ο ευρωπαϊκός εκτοξευτήρας Vega στη Γαλλική Γουιάνα, είτε το ακρωτήριο Κανάβεραλ της NASA.

Η αποτελεσματική συνεργασία των υπουργείων και η χρήση προηγμένης τεχνολογίας συνέβαλαν στην άμεση και ακριβή ενημέρωση για τις κινήσεις των τουρκικών μαχητικών, αποδεικνύοντας τη σημασία της τεχνολογικής υποδομής και του συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Ορκίστηκε σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων η Ιωάννα Χαυτίκα-Χατζηβασιλείου

Ορκίστηκε σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων η Ιωάννα Χαυτίκα-Χατζηβασιλείου

Με τον νενομισμένο όρκο, ενώπιον του Δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου, ορκίστηκε σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων …
80 χρόνια ελευθερίας - Κάλεσμα για διαρκή αντιφασιστικό αγώνα στα Τρίκαλα

80 χρόνια ελευθερίας – Κάλεσμα για διαρκή αντιφασιστικό αγώνα στα Τρίκαλα

Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από την απελευθέρωση των Τρικάλων στις 18 Οκτώβρη 1944 από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές …
Θεραπεία Αρθριτικού Γόνατος με PRP

Θεραπεία Αρθριτικού Γόνατος με PRP

Στις περιπτώσεις αρχόμενης και μέτριας οστεοαρθρίτιδας γόνατος και σύμφωνα με τις νέες διεθνείς οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών …
Βιωματικά εργαστήρια ψυχικής υγείας στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων

Βιωματικά εργαστήρια ψυχικής υγείας στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας επί σχετικών θεμάτων …