ΠρωτοσέλιδαΥπολοιποι Δημοι

Σε 10 μέρες τοποθετείται η γέφυρα στη θέση “Χάνι του Τσίτσου” του Δήμου Μετεώρων

6 Jun 2024

Τι προβλέπεται για τη γέφυρα στα Στουρναρέικα – Τι λέει η Περιφερειακή αρχή για την Μπέλεϋ που είχε τοποθετηθεί αρχικά

Ένα χρόνο κοντεύουμε να συμπληρώσουμε από τον Ντάνιελ και το ορεινό δίκτυο ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Στο πλαίσιο των προσωρινών έργων αποκατάστασης, η Περιφερειακή αρχή ανακοίνωσε όσα προβλέπονται για τη σύνδεση των Στουρναρέικων αλλά και ότι σε δέκα μέρες θα τοποθετηθεί η γέφυρα Μπέλεϋ στη θέση το “Χάνι του Τσίτου” στον Δήμο Μετεώρων. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τη γέφυρα που τοποθετήθηκε αρχικά στα Στουρναρέικα χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξυπηρετήσει τη διέλευση οχημάτων. Έτσι, όπως είχε καταγράφει και το σχετικό ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, η γέφυρα απομακρύνθηκε και στο σημείο έγινε προσωρινό τεχνικό έργο για την οδική σύνδεση του οικισμού.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προβλέπεται η κατασκευή νέας γέφυρας βάσει του σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών.

Όσον αφορά λοιπόν τη γέφυρα Μπέλεϋ που απομακρύνθηκε, μεταφέρθηκε αρχικά στον Τύρναβο και σε δέκα μέρες θα τοποθετηθεί στη θέση “Χάνι του Τσίτου” στον Δήμο Μετεώρων όπου επίσης προβλέπεται κατασκευή νέας γέφυρας.

Αίσθηση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις “γραμμές” που αφορούν την εξέλιξη των έργων οδικής σύνδεσης, η περιφερειακή αρχή αναφέρεται στην γέφυρα Μπέλεϋ που έμελλε να κάνει τον γύρο της Θεσσαλίας ως ένα έργο που τοποθετήθηκε για “ψηφοθηρικούς λόγους”.

Το ζήτημα βέβαια πλέον είναι να αρχίσουν τα μόνιμα έργα μιας και έναν χρόνο μετά την καταστροφή συνεχίζουμε να μιλάμε για προσωρινές λύσεις….

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Σχετικά με τη γέφυρα Μπέλεϋ στα Στουρναραίϊκα του Δήμου Πύλης Τρίκαλων, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνονται τα εξής:

Μετά τη θεομηνία Ντάνιελ το Σεπτέμβρη του 2023 η τότε περιφερειακή αρχή προέβη στην τοποθέτηση γέφυρας τύπου Μπέλεϋ στο ρέμα πριν τον οικισμό Στουρναραίϊκα του Δήμου Πύλης.

Όμως η γέφυρα αυτή δεν προσφέρονταν για τη συγκεκριμένη θέση, γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν προσβάσεις λόγω των παρακείμενων ιδιοκτησιών. Τοποθετήθηκε πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η νέα περιφερειακή αρχή προέβη σε συνεργασία με τη ΜΟΜΚΑ (πρώην ΜΟΜΑ) στην απομάκρυνση της γέφυρας Μπέλεϋ και στη θέση της σε συνεργασία με το Δήμο Πύλης κατασκευάσθηκε τεχνικό από οπλισμένο σκυρόδεμα και σωληνωτούς οχετούς .

Στο σημείο προβλέπεται κατασκευή νέας γέφυρας στα έργα αποκατάστασης του Υπουργείου Υποδομών.

Η γέφυρα Μπέλεϋ θα τοποθετηθεί σε δέκα μέρες στη θέση «Χάνι Τσίτου» του Δήμου Μετέωρων, μέχρις ότου κατασκευασθεί και στο σημείο αυτό νέα γέφυρα, όπως προβλέπεται στα έργα αποκατάστασης.

Σήμερα η πρόσβαση προς τα Στουρναραίϊκα λειτουργεί χωρίς προβλήματα, με τη συνεχή φροντίδα της περιφέρειας”.

trikalanews
Author: trikalanews


Δημήτρης Παπαστεργίου: Ψηφιακή Ελλάδα με χιούμορ και καινοτομία στη ΔΕΘ

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ψηφιακή Ελλάδα με χιούμορ και καινοτομία στη ΔΕΘ

Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκλεψε την παράσταση στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης …
Κώστας Σκρέκας: Στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ

Κώστας Σκρέκας: Στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ

Ο πρώην υπουργός έκανε ανάρτηση κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας τη σημασία του οδικού χάρτη για μια δίκαιη και …
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους

Βρίσκομαι μαζί σας αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις για τις οποίες οι πολίτες μας επέλεξαν …
Υπάρχει ξεχωριστός «βλάχικος» πολιτισμός; Υπάρχει «βλάχικη γλώσσα» με την έννοια που δίνουμε στην ελληνική γλώσσα;

Υπάρχει ξεχωριστός «βλάχικος» πολιτισμός; Υπάρχει «βλάχικη γλώσσα» με την έννοια που δίνουμε στην ελληνική γλώσσα;

Η μητρική γλώσσα λοιπόν των βλαχόφωνων Ελλήνων είναι τα ελληνικά και μόνο, τα οποία, όπως όλες οι γλώσσες, έχουν διαλέκτους …