ΚοσμοςΠρωτοσέλιδα

Πώς οι περιοχές στη Νότια Γερμανία αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες ρεκόρ;

3 Jun 2024

Οι υλικές ζημιές ανέρχονται πιθανότατα σε εκατομμύρια ευρώ

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από το απόγευμα της Παρασκευής 31/05, τη νότια Γερμανία, με έναν πυροσβέστη να χάνει τη ζωή του και ένα τρένο να εκτροχιάζεται στην πόλη Σβέμπις Γκμυντ.

Για τις «πλημμύρες του αιώνα» στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας, αλλά και εκείνο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, κάνουν λόγο το Spiegel Online και το ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv.

Από την Παρασκευή εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν ποταμοί και πολλές περιοχές της νότιας Γερμανίας να κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στη Βαυαρία και συγκεκριμένα στις περιοχές του Άουγκσμπουργκ, της Νυρεμβέργης, της Βαμβέργης και του Ρέγκενσμπουργκ.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση και στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, στη νοτιοδυτική Γερμανία. Ήδη το απόγευμα της Παρασκευής στo νησί Λίνταου, στη λίμνη της Κωνσταντίας, η ποσότητα του νερού που κατέπεσε ξεπερνούσε τα 125 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Δευτέρας 3/06, αλλά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να κινούνται προς τα βόρεια, με πιθανό επίκεντρο τις περιφέρειες της Άνω Βαυαρίας, της Έσσης και της νότιας Ρηνανίας.

trikalanews
Author: trikalanews

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προωθεί την καθιέρωση παιδαγωγικού πλαισίου στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για πρώτη φορά …
Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Μια θλιβερή είδηση συγκλόνισε τον Τύρναβο, καθώς μια 44χρονη γυναίκα, που ζούσε στην Αθήνα με τον σύζυγό της, πέθανε ξαφνικά …
Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης - Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης – Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος των «φρένων Βαρνά» …
Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στον Τύρναβο, όταν ένας άντρας προσπάθησε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί …