ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Κεντρική Πλατεία, Κολυμβητήριο, έργο Προφήτη Ηλία, κόμβος Ράξας και όχι μόνο στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (VIDEO)

30 May 2024

Όλα όσα συζητήθηκαν

«Βροχή» έπεσαν οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με ζητήματα που ενδιαφέρουν πολλούς και αναμένουν απαντήσεις στον Δήμο Τρικκαίων.

Πριν «πέσουν» στο τραπέζι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε αντιμέτωπη με αρκετές ερωτήσεις, οι οποίες ζητούσαν άμεσα απαντήσεις.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Ηλιάδης, φέρνοντας στο προσκήνιο το δημαρχιακό αυτοκίνητο, ερωτώντας για ποιο λόγο παραγκωνίστηκαν Τρικαλινές επιχειρήσεις και επιλέχθηκε από αθηναϊκή εταιρεία leasing, ζητώντας από εδώ και πέρα να ψηφιστεί ομόφωνα το όχημα του Δημάρχου να μισθώνεται από τοπική επιχείρηση. Στη συνέχεια, μίλησε για το αν εξακολουθεί το ποσό των αποζημιώσεων από τον Daniel να ανέρχεται στα 515.000 ευρώ, αναρωτώμενος για το πού είναι οι υποσχέσεις που δόθηκαν για την εξασφάλιση των κατοικών, καταλήγοντας τελικά στο ζήτημα της Κεντρικής Πλατείας. «Είχα ζητήσει από τον Δήμαρχο, να δοθούν δωρεάν δημοτικά τέλη σε επαγγελματίες γύρω από το σημείο, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε με την πρόφαση ότι οι εργασίες πάνε καλά και προχωρούν», επισήμανε ο ίδιος, διαβάζοντας μάλιστα και απόσπασμα από την συνέντευξη του κ. Παπαστεργίου που αναφέρει την άποψή του για την πορεία του έργου.

Τον ίδιο διαδέχθηκε ο κ. Καΐκης, ο οποίος σχολίασε το πόσο ανέφικτο είναι η παρούσα χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος να καλύψει όλα τα έργα που γίνονται στους δρόμους, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο είναι ήδη διαλυμένοι. Σύμφωνα με τον συλλογισμό του θα χρειαστούν περίπου 16-17 εκ. για την ανάπλαση του οδικού δικτύου στα Τρίκαλα, αλλά αυτή τη στιγμή το ύψος της χρηματοδότησης ξεπερνάει μόλις τα 3 εκ. ευρώ. Απευθείας πέρασε και στο πρόβλημα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο δεν κατέχει πιστοποίηση πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεξαχθούν αγώνες! Σε αυτό το πλαίσιο πήρε τον λόγο και ο κ. Λάππας, ο οποίος ανάφερε ότι κυκλοφορεί φήμη ότι το Κολυμβητήριο δεν έχει άδεια λειτουργίας!

Συνεχίζοντας, ο ίδιος τόνισε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει επιχείρηση στη Ράξα, λόγω του νέου κόμβου, αφού τα φορτηγά της αναγκάζονται να κάνουν μεγαλύτερη διαδρομή, καθώς δεν χωρούν να πάρουν την συγκεκριμένη στροφή.

Ακολούθησαν ερωτήσεις για τα μέτρα πυρασφάλειας που έχουν παρθεί ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν, την εξέλιξη των εργασιών στις γέφυρες της Περδικορράχης και των Καρυών, ο διωγμός κατοίκων που επιθυμούν να αθληθούν σε δημοτικά γήπεδα από ομάδες που συντηρούν τους εν λόγω χώρους και για έλλειψη μέτρων προστασίας στα σημεία που εκτελούνται εργασίες κυρίως της βραδινές ώρες.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής από τη 1 ώρα και μετά:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών

1. Διάθεση θέσεων Μαθητείας από τον Δήμο Τρικκαίων εκπαιδευομένων μαθητών αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας Αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας

2. Λήψη απόφασης επί αιτήματος του συλλόγου «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ – Η ΦΑΛΩΡΕΙΑ» για δωρεάν παραχώρηση χώρου στο ΣΤ΄ ΚΑΠΗ.

Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών

3. Μετάθεση χρόνου παράδοσης της υπ. αριθμ. Πρωτ. 53644/28.11.2023 σύμβασης για το έργο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ».

4. Λύση της μίσθωσης καταστήματος που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Γοργογυρίου και εκ νέου εκμίσθωση αυτού.

5. Καταρχήν λήψη απόφασης για την έγκριση εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης 647,41 τ.μ. στην κτηματική περιφέρεια Γλίνους, για κτηνοτροφική εγκατάσταση.

Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών

6. Έγκριση 4ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Έργων και Μελετών Δήμου Τρικκαίων για το 2024.

7. Έγκριση 2ης παράτασης περαίωσης των εργασιών του έργου: «ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΕΓΩΝ».

8. Έγκριση χορήγησης παράτασης της διάρκειας σύμβασης με τίτλο: «ΥΠΟΕΡΓΟ2: “ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΜΕΑ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ».

9. Έγκριση 3ης παράτασης περαίωσης των εργασιών του έργου: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ, ΥΠΟΕΡΓΟ 1:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΤΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ».

Επιτροπών (Δημοτική Επιτροπή, Επιτροπή Ονοματοθεσίας)

10. Έγκριση Τριμηνιαία Έκθεση Εκτέλεσης Προϋπολογισμού Α’ Τριμήνου Οικονομικού έτους 2024. (Η αριθμ. 312/2024 Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).

11. Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση κάθετων πινακίδων Ρ2 και Ρ40 σε δύο ανώνυμες οδούς κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων. (Η αριθμ. 252/2024 Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).

12. Έγκριση τοποθέτησης κάθετων πινακίδων Ρ39, συν μιας πρόσθετης πινακίδας που να γράφει: Μόνο τις ώρες 08:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ., στις οδούς Φιλοχώρου και Ευτοκίου (έμπροσθεν του 28ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων), εκατέρωθεν αυτών, της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων. (Η αριθμ. 253/2024 Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).

13. Απαλλαγή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από την υποχρέωση καταβολής τελών καθαριότητας Δημοτικής Κοινότητα Χρυσαυγής. (Η αριθμ. 276/2024 Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).

14. Απαλλαγή κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων από την υποχρέωση καταβολής τελών καθαριότητας στην Κοινότητα Αγίων Αποστόλων Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων.

(Η αριθμ. 277/2024 Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).

15. Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Τρικκαίων οικονομικού έτους 2024. (Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής).

Trikalanews
Author: Trikalanews


Διακοπές κυκλοφορίας και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους των Τρικάλων

Διακοπές κυκλοφορίας και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους των Τρικάλων

Εργασίες προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης φέρνουν κυκλοφοριακές αλλαγές στην πόλη των Τρικάλων …
Αντιδήμαρχος Φλώρινας ο νεκρός οδηγός του δυστυχήματος στη Μελούνα

Αντιδήμαρχος Φλώρινας ο νεκρός οδηγός του δυστυχήματος στη Μελούνα

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που καταγράφηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο 31ο χλμ της ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης …
ΤΖΟΚΕΡ: Απόψε η κλήρωση για το αστρονομικό ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ!

ΤΖΟΚΕΡ: Απόψε η κλήρωση για το αστρονομικό ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ!

Τζακ ποτ που θα αλλάξει ζωές αναζητά τον τυχερό νικητή στη σημερινή κλήρωση του Τζόκερ …
Λούνα Παρκ τέλος για τη Λάρισα: Στο όνομα της ασφάλειας ή της γραφειοκρατίας;

Λούνα Παρκ τέλος για τη Λάρισα: Στο όνομα της ασφάλειας ή της γραφειοκρατίας;

Οι μικροί φίλοι της Λάρισας θα μείνουν χωρίς λούνα παρκ, καθώς η απόφαση του δημάρχου να μη ρισκάρει, φέρνει μόνο …