ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Θα μιλήσουμε για την οδοντιατρική στο δημόσιο σύστημα υγείας;

29 May 2024

Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων με αφορμή τις μηδενικές προσλήψεις οδοντιάτρων στα Νοσοκομεία

Ένας τομέας κρίσιμος για την υγεία του πληθυσμού της χώρας που όμως σε κάθε συζήτηση για τη δημόσια υγεία μένει έξω από το πλαίσιο των παροχών είναι αυτός της Οδοντιατρικής.

Ενδεικτικό της αντιμετώπισης είναι ότι στην προκήρυξη 700 θέσεων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας προ μηνών δεν προβλεπόταν ούτε μία θέση για οδοντιάτρους.

Αυτό αναδεικνύεται και μέσα από μια ανάρτηση του προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Κωνσταντίνου Ντουρτούνη που όπως σημειώνει χαρακτηριστικά με αφορμή την απάντηση σε σχετικό ερώτημα της βουλευτού Μαρίνας Κοντοτόλη, ελάχιστοι οδοντίατροι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες 1.200.000 ανθρώπων, πράγμα προφανώς αδύνατον.

Όπως αναδεικνύεται από το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, μέχρι σήμερα επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ένταξη ιδιωτών οδοντιάτρων στο εθνικό σύστημα υγείας όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες ιατρικές ειδικότητες που έχουν συνάψει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια, θα πει κανείς ότι ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις τα προβλήματα δεν λείπουν. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των εργαστηριακών γιατρών που αποζημιώνονται ελάχιστα στην ουσία από τον ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές πράξεις που προσφέρουν στους ασφαλισμένους.

Το δε τελευταίο μέτρο “Dentist pass” να σημειωθεί ότι απορρόφησε μόλις το 30% της συμμετοχής που θα μπορούσε να έχει αφού δυσανάλογα με άλλα κυβερνητικά μέτρα ελάχιστα προωθήθηκε και “διαφημίστηκε”.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί και να συζητηθεί σε σοβαρή βάση για τη ουσιαστική παροχή δημόσιων οδοντιατρικών υπηρεσιών.

Ακολουθεί το σύνολο της αλληλογραφίας γύρω από το ζήτημα:

Η επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων προς τους Βουλευτές:

Η αναφορά της βουλευτού Μαρίνας Κοντοτόλη:

Η απάντηση στην αναφορά

trikalanews
Author: trikalanews


Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ιερές Αγρυπνίες στην πόλη των Τρικάλων από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024

Τις προσεχείς ημέρες στην πόλη των Τρικάλων θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Αγρυπνίες: …
Εορτολόγιο 22 Σεπτεμβρίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο 22 Σεπτεμβρίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Η Εκκλησία τιμά σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά του Θαυματουργού, με καταγωγή από τη Σινώπη του …
Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Σκρέκα

Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Σκρέκα

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Δήμητρας Σκρέκα, ετών 73 …
9o Γυμνάσιο Τρικάλων: Διανύοντας τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25

9o Γυμνάσιο Τρικάλων: Διανύοντας τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25

Η πρώτη μέρα στο Γυμνάσιο ήταν για εμάς τα πρωτάκια κάπως περίεργη …