ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Κοινωνικός Τουρισμός: Θα δώσει 12 μέρες δωρεάν διαμονής στον Νομό Τρικάλων

24 May 2024

Η Θεσσαλία στις περιοχές με επιπλέον κίνητρα για διαμονή – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων

Αναμένεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, εντός πέντε ημερών, να ανοίξει η πλατφόρμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2024-2025 της ΔΥΠΑ, καθώς όπως φαίνεται η ΚΥΑ βρίσκεται ήδη προς έγκριση Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μάλιστα το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ για την περίοδο 2024-2025 φέτος θα περιλαμβάνει κίνητρα για διακοπές σε πλημμυρόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας, εκτός από Εύβοια, Ρόδο που διπλασιάζονται οι διανυκτερεύσεις.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μηνών και οι ημερομηνίες υλοποίησής του καθορίζονται με απόφαση του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος ανέρχεται σε 300.000 άτομα.

Η διάρκεια της διαμονής για τους δικαιούχους-ωφελούμενους καθορίζεται από 1 έως 6 διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εκτός από τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Έβρου και Ρόδου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως και 12 διανυκτερεύσεις.

Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα voucher εντός νομού. Ωστόσο, μπορούν να τα αξιοποιήσουν εντός περιφέρειας, πράγμα που σημαίνει ότι για παράδειγμα από Τρίκαλα, μπορεί κάποιος να κλείσει 12ημερη διαμονή στη Μαγνησία ή στον νομό Λάρισας.

trikalanews
Author: trikalanews

Αιτήσεις ωφελουμένων για το ΚΗΦΗ του Δ. Τρικκαίων

Αιτήσεις ωφελουμένων για το ΚΗΦΗ του Δ. Τρικκαίων

Νέες αιτήσεις για την ένταξη ωφελούμενων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δέχεται ο Δήμος Τρικκαίων …
Κύτταρα πολιτισμού: Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής από τον Δήμο Τρικκαίων - Έναρξη εγγραφών

Κύτταρα πολιτισμού: Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής από τον Δήμο Τρικκαίων – Έναρξη εγγραφών

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων λειτουργούν και φέτος τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής για παιδιά, εφήβους …
«Παράθυρο» στο …Διάστημα: Το brain drain γίνεται brain gain στην Ελλάδα

«Παράθυρο» στο …Διάστημα: Το brain drain γίνεται brain gain στην Ελλάδα

«Παράθυρο» στο …Διάστημα και δουλειά στον τόπο τους, την Ελλάδα, προσφέρει το «Εθνικό πρόγραμμα μικροδορυφόρων» σε νέους επιστήμονες …
Κόκκαλης: Γιατί αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από τη ρύθμιση του 2%;

Κόκκαλης: Γιατί αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από τη ρύθμιση του 2%;

Για ποιους λόγους αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από την ευνοϊκή ρύθμιση του 2%;» αυτό το ερώτημα θέτει προς το …