Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Μετεώρων, με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας.
Παρουσία πλήθος κόσμου και με μια λαμπρή τελετή η Καλαμπάκα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «PARIS 2O24».
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε με την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη συμβολή των οδών Πίνδου και Τρικάλων, με μία διαδρομή από την οδό Τρικάλων κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου έμπροσθεν του συντριβανίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής.
Τη φλόγα μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι Βασίλειος Σακκάς, Σπυρίδων Λιακόπουλος, Μίνα Καλκάνη ενώ το βωμό άναψε ο Ολυμπιονίκης, Πρεσβευτής του NBA στην Ευρώπη, πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής Ευθύμης Ρεντζιάς. Στη συνέχεια με τη Φλόγα αναμμένη με φόντο τους επιβλητικούς Ιερούς Βράχους των Μετεώρων, ακολούθησαν οι ομιλίες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος καλωσόρισε τους επισήμους και τη Φλόγα στο Δήμο Μετεώρων και τόνισε κατά τον χαιρετισμό του: «Η παρουσία σας εδώ σήμερα, μας γεμίζει υπερηφάνεια, καθώς γινόμαστε κοινωνοί και πρεσβευτές των συμβολισμών που φέρουν από την αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες: την ειρήνη, την εκεχειρία, την αλληλεγγύη, τη συναδέλφωση των λαών, την άμιλλα, την ιερότητα για την ανθρώπινη ζωή, τις αξίες του σεβασμού, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις πανανθρώπινες ηθικές αξίες που αποτελούν το λεγόμενο Ολυμπιακό Ιδεώδες και καθιερώθηκαν από τους θεμελιωτές των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, μεταξύ των οποίων είναι οι αείμνηστοι Πιέρ ντε Κουμπερτέν και Δημήτριος Βικέλας, κυρίαρχη θέση κατέχει αυτή της εμπεδώσεως της ειρήνης στον κόσμο. Οι αξίες και τα ιδεώδη που ακτινοβολούνται μέσα από την Ολυμπιακή Φλόγα αναμετρώνται σήμερα με τις φρυκτωρίες του πολέμου της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής, με καθεστώτα αυταρχισμού και μισαλλοδοξίας, αλλά και με τις διευρυμένες ανισότητες των δυτικών κοινωνιών».
Ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη Γαλλία σημείωσε ότι «Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στις μασκοτ των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», τις «Φρύγες», που εμπνέονται από το ομώνυμο καπέλο, σύμβολο της Επανάστασης του 1789 και της Γαλλικής Δημοκρατίας. Καθώς ο γαλλικός Διαφωτισμός και οι ιδέες της γαλλικής Επανάστασης, επηρέασαν τους κύριους στοχαστές του νεοελληνικού Διαφωτισμού, όπως ο Αδαμάντιος Κοραής, που έζησε στη Γαλλία, και ο Ρήγας Φεραίος, και αποτέλεσαν το ιδεολογικό υπόβαθρο για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι Ελλάδα και Γαλλία συνδέονται με βαθιές ιστορικές, πολιτιστικές και πολιτικές σχέσεις που μένουν αναλλοίωτες και ισχυρές στο πέρασμα του χρόνου».
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Jean Luc Lavaud, ο οποίος τόνισε ότι «η Πρεσβεία της Γαλλίας και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 βρίσκονται σήμερα εδώ, μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να αναδείξουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τις αξίες του Ολυμπισμού που συνθέτουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα»
Τέλος, εκ μέρους της Ελληνική Ολυμπιακής Επιτροπής, χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης ο οποίος σημείωσε ότι «ενώνουμε τις φωνές μας με τις τοπικές κοινωνίες και εκπέμπουμε το μήνυμα της Ολυμπιακής Φλόγας ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση των λαών».
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Μετεώρων, με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, των Εθνικών ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας. Ενώ μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας με ένα θεατρικό δρώμενο ανέδειξαν την φιλία, το σεβασμό και την αριστεία που αποτελούν πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η Καλαμπάκα αποχαιρέτησε την Φλόγα και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο μεγάλο ταξίδι της σε όλο τον κόσμο, έως του θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον φετινό Αύγουστο στο Παρίσι.