Κους Κους – ΕιδησούλεςΥπολοιποι Δημοι

Αποκτά κολυμβητήριο η Καλαμπάκα

6 Apr 2024

Για τί δεσμέυτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Πολλές εκπλήξεις επεφύλαξε η συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει στην κατασκευή ενός κολυμβητηρίου – προπονητηρίου κολύμβησης στην πόλη της Καλαμπάκας. Το έργο αναμένεται να προχωρήσει μετά από Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου και πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των Δημοτικών Αρχών του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια.

Επιπλέον, στη συνάντηση ειδική αναφορά υπήρξε στο Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης και στην προσπάθεια που ξεκινά για περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του Γεωπάρκου ο κ. Κουρέτας ανακοίνωσε την πρόθεσή της Περιφέρειας να δημιουργήσει την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Γεωπάρκου ύψους 8 εκατ. ευρώ και να την εντάξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027. Στόχος η απόδοση ενός σημαντικού εργαλείου, ώστε το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης να αποκτήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και υποστήριξη προς ανάδειξη του μοναδικού πλούτου του. Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης(Ο.Χ.Ε.) δύναται η δυνατότητα άντλησης χρηματοδοτήσεων σε επιμέρους επενδύσεις για μελέτες και έργα του Γεωπάρκου που θα το ισχυροποιήσουν στον Παγκόσμιο Χάρτη Γεωπάρκων της UNESCO.

Ασχολιάστοι δεν έμειναν και οι τρεις κυκλικοί κόμβοι που θα κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή στην οδό Πίνδου και που ο κ. Κουρέτας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μετεώρων Νίκος Λύχος, η Προϊσταμένη Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών του Δήμου Γεωργία Ράπτη, η ΜηχανολόγοςΜηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηνά Σαλκιτζόγλου και η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Αρχιτέκτονας Εύα Κοσβύρα.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Η Καλαμπάκα μετατρέπεται σε «Πόλη της Τρούφας» στη 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

Η Καλαμπάκα μετατρέπεται σε «Πόλη της Τρούφας» στη 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

Δεκάδες σεφ μαγειρεύουν στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου με τρούφες και μανιτάρια – Δωρεάν γευστικές εμπειρίες και μοναδικές εκδηλώσεις για μικρούς …
Αναμονή της δεύτερης… δόσης της κακοκαιρίας στα Τρίκαλα

Αναμονή της δεύτερης… δόσης της κακοκαιρίας στα Τρίκαλα

Πλημμύρες στην πόλη και προειδοποιήσεις για επιδείνωση των φαινομένων – Οδηγίες προστασίας για τους πολίτες …
Η δημόσια διαβούλευση του ΥΠΕΝ για το αναθεωρημένο "Εθνικό" Σχέδιο για την Ενέργεια & το Κλίμα

Η δημόσια διαβούλευση του ΥΠΕΝ για το αναθεωρημένο “Εθνικό” Σχέδιο για την Ενέργεια & το Κλίμα

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024 αναρτήθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο …
Ο «Ψηφιακός Δήμος Τρικκαίων» συγχαίρει τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου

Ο «Ψηφιακός Δήμος Τρικκαίων» συγχαίρει τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου

 Για τη Χρυσή Διάκρισή του στην Ψηφιακή Μάθηση, τη Ρομποτική και την Ευφυή Τεχνολογία …