Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

Πότε θα γίνει πραγματικότητα το Αθήνα-Τρίκαλα σε 3 ώρες; (φωτό)

20 Mar 2024

Στην αναμονή… για την υλοποίηση

Πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του αυτοκινητοδρόμου Ε65,  και… το Αθήνα-Τρίκαλα σε 3 ώρες, δεν δείχνει πλέον τόσο μακριά.

Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι η αντίστροφη μέτρηση, έχει ξεκινήσει για την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος, αλλά και των πρώτων χιλιομέτρων στο βόρειο τμήμα.

Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα το trikalanews.gr, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα του επιμελητηρίου Φωκίδας επανέλαβε την δέσμευση για την παράδοση των τμημάτων που θα δημιουργήσουν έναν συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα, έως το Πάσχα.

Τα έργα στο νότιο τμήμα του Ε65, ξεκινούν από την περιοχή της Ανθήλης, πριν την Λαμία, ενώ καταλήγουν στην αποξηραμένη λίμνη Ξυνιάδα.

Τα πρώτα 15 χιλιόμετρα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία από το 2020 και απομένουν τα υπόλοιπα 16 χιλιόμετρα που θα ενώσουν τον Ε65 με το εθνικό δίκτυο των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Μάλιστα, το carandmotor.gr βρέθηκε στο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα, και συγκεκριμένα στο σημείο όπου ο Ε65 διέρχεται από την οροσειρά της Όθρυος, διαπιστώνοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση και πλέον απομένουν οι τελευταίες «πινελιές», συμπεριλαμβανομένων των διαγραμμίσεων και της απαραίτητης περίφραξης.

Το Λαμία-Ξυνιάδα αποτελεί το νότιο τμήμα του Ε65, έχοντας μήκος 32,5 χλμ. ενώ έχει παραδοθεί τμήμα 14,5 χλμ. από τη Λαμία έως Α/Κ Καρπενησίου.

Το εν λειτουργία μεσαίο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα είναι μήκους 77,5 χλμ., ενώ το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία Οδός προσθέτει επιπλέον 70,5 χλμ.

Δείτε εικόνες του carandmotor.gr:

Trikala News
Author: Trikala News

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Σοφία Ζαχαράκη: Ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο για βρεφικούς σταθμούς – Συνεργασία Υπουργείου και ΔΙΠΑΕ

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προωθεί την καθιέρωση παιδαγωγικού πλαισίου στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, για πρώτη φορά …
Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Θλίψη στον Τύρναβο: «Έφυγε» ξαφνικά 44χρονη γυναίκα

Μια θλιβερή είδηση συγκλόνισε τον Τύρναβο, καθώς μια 44χρονη γυναίκα, που ζούσε στην Αθήνα με τον σύζυγό της, πέθανε ξαφνικά …
Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης - Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης – Μία τραυματίας στο νοσοκομείο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος των «φρένων Βαρνά» …
Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Σοκ στον Τύρναβο: Άντρας αποπειράθηκε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί τους

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στον Τύρναβο, όταν ένας άντρας προσπάθησε να πατήσει τη σύζυγό του και το παιδί …