Events – Εκδηλώσεις

«Ανοιχτές θύρες» (Open Day) στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

13 Mar 2024

Εγκαινιάστηκε φέτος ο νέος θεσμός των «Ανοιχτών θυρών» στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Ο θεσμός του Open Day απευθύνεται τόσο σε γονείς τα παιδιά των οποίων φοιτούν ήδη σε κάποιο σχολείο, όσο και σε γονείς που βρίσκονται στη διαδικασία επιλογής σχολείου. Οι πρώτοι έχουν την ευκαιρία να δουν ένα μέρος της δουλειάς των παιδιών τους, ενώ οι δεύτεροι να δουν εν γένει τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο, το οποίο λειτουργεί ως ένα εργαστήριο σε εξέλιξη.   

Έτσι, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 το Μουσικό Σχολείο άνοιξε τις πόρτες τους και προσκάλεσε το κοινό της πόλης να γνωρίσει τους χώρους του σχολείου και να παρακολουθήσει ποικίλες δράσεις, οι οποίες συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του. Εκπαιδευτικοί και μαθητές εργάστηκαν με κέφι και όρεξη, παρουσιάζοντας Μουσικά Σύνολα (ηλεκτρονική μουσική, βυζαντινό χορό, παραδοσιακή μουσική, σύνολο εγχόρδων, σύνολο κιθάρας, σύνολο αστικής λαϊκής μουσικής, χορωδία), θεατρικά και ποιητικά δρώμενα, θεματικές εκθέσεις.

Οι χώροι του σχολείου γέμισαν από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις δράσεις του.

«Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι δούλεψαν για να γίνει αυτή η ημέρα ξεχωριστή, καθώς και σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους: Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας, τους γονείς των μαθητών μας και αυτούς των μελλοντικών μας μαθητών, τους συναδέλφους μουσικούς των δημοτικών σχολείων του νομού μας που ήρθαν στο σχολείο μας μαζί με τους μαθητές τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Αλέξιο Κανίνα, στην Εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου Τρικκαίων κα Έφη Λεβέντη, στον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Αγαθοκλή Αζέλη, ο οποίος μάλιστα απηύθυνε έναν μεστό και έμπλεο αγάπης για το σχολείο μας χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημέρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σχολείου, η οποία συμπληρώνει:

«Καθώς η σύγχρονη παιδαγωγική προκρίνει ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, με τα οφέλη μιας τέτοιας προσέγγισης να είναι ευδιάκριτα σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία -και όχι μόνο, ως Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στοχεύουμε στο να καθιερώσουμε τη συγκεκριμένη δράση, καθιστώντας  την  πλέον θεσμό για την πόλη μας, αλλά και να υλοποιήσουμε νέες δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

Trikalanews
Author: Trikalanews


Συνάντηση Σακκά – εκπροσώπων Συλλόγου Τυφλών  

Συνάντηση Σακκά – εκπροσώπων Συλλόγου Τυφλών  

Θέματα των Τρικαλινών τυφλών συζήτησαν σε μια πρώτη συνάντηση, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς και η αντιπρόεδρος …
Αύριο η κηδεία του 64χρονου Καλαμπακιώτη Ιωάννη Καρανίκα

Αύριο η κηδεία του 64χρονου Καλαμπακιώτη Ιωάννη Καρανίκα

Με βαθιά θλίψη η τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας και του Δήμου Μετεώρων αποχαιρετά τον αγαπητό συμπολίτη μας, Ιωάννη Καρανίκα, ο …
Ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

Ολοκληρώνεται το αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

Ενημέρωση Σακκά για τον προς ολοκλήρωση αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα …
Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αποστόλου

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Αποστόλου

Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Χρήστου Αποστόλου, ο οποίος έφυγε από …