Το αφιέρωμα, που έγινε στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής της Αθήνας, περιελάμβανε ομιλίες περί του ερμηνευτικού και συνθετικού έργου της Κυριακού από τους μουσικολόγους Χριστίνα Γιαννέλου, Καίτη Ρωμανού και Ιωάννη Φούλια, και τον μαέστρο Νίκο Χριστοδούλου, καθώς και συναυλία των έργων της Κυριακού από τους πιανίστες Χριστίνα Γιαννέλου, Δόμνα Ευνουχίδου, Βαλέριο Ισμαγκίλοφ, Αθηνά Φύτικα, και τις τραγουδίστριες Χρύσα Μαλιαμάνη και Θεοδώρα Μπάκα.
Η Κυριακού, ένα παιδί-θαύμα που γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, τελείωσε με τις υψηλότερες διακρίσεις τις πιο απαιτητικές μουσικές σχολές του κόσμου (όπως το Κονσερβατουάρ του Παρισιού) σε παιδική ηλικία (15 χρονών) και δεν σταμάτησε από τότε να προχωρά και να εξελίσσει τις γνώσεις της. Ίσως λόγω της σοφίας της ή και λόγω του χαρακτήρα της, η Κυριακού απέφευγε την διαφήμιση και την μεγάλη προβολή, που απολάμβαναν στην εποχή της ερμηνευτές της μουσικής, και μάλιστα πιανίστες.
Το έργο της και οι ηχογραφήσεις της γίνονται όμως σήμερα αντικείμενο μελέτης από μουσικούς και μουσικολόγους, όπως είναι η Καρδιτσιώτισσα Χριστίνα Γιαννέλου, που οργάνωσε την όλη εκδήλωση, με την συνεργασία των ανθρώπων της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη, Μαριάννα Αναστασίου, Βάλια Βράκα, Βέρα Κριεζή, Ειρήνη Κρίκη, Στεφανία Μεράκου και Αλέξανδρο Χαρκιολάκη.
Πανεπιστημίου Αθηνών, με την έρευνά της στο έργο της Ρένας Κυριακού, την οποία είχε αγαπήσει από τα σχολικά της χρόνια. Η Χριστίνα Γιαννέλου εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 θα συμμετάσχει ανάμεσα στους 60 κορυφαίους έλληνες πιανίστες στον εορτασμό των 20 χρόνων της Μουσικής Βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.