Ελλαδα

Ο Χάρης Θεοχάρης στην Ετήσια Σύνοδο Παγκόσμιας Τράπεζας και ΔΝΤ

16 Oct 2017

Tις δράσεις που προωθήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανέπτυξε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην Ουάσιγκτον στην ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ με αντικείμενο «Τεχνικές Προκλήσεις και Λύσεις για την Φορολόγηση του Πλούτου στις Αναπτυσσόμενες Χώρες».

Ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε αναλυτικά τις πολιτικές που εφάρμοσε για την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και την απλοποίηση του ελληνικού Φορολογικού Συστήματος και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κατάρτιση του πρώτου Στρατηγικού Σχεδίου της ΓΓΔΕ για την εξασφάλιση φορολογικής δικαιοσύνης, παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες και επίτευξης των στόχων Δημοσίων Εσόδων με σκοπό την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, όπως τόνισε ο κ.Θεοχάρης, αποτελούν προαπαιτούμενα για την παραγωγή πλούτου, την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την αύξηση της φοροδοτικής ικανότητας. Ειδικά για το θέμα της φορολόγησης στην χώρα μας, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην ανάγκη απλοποίησης του υφιστάμενου φορολογικού συστήματος -έχουμε τους υψηλότερους συντελεστές στην Ευρώπη- γεγονός που καθιστά την Ελλάδα λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με τρίτες χώρες όσον αφορά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, επανέλαβε την πρόταση που είχε παρουσιάσει την περασμένη άνοιξη στο ΕΒΕΑ για ένα νέο μείγμα φορολογικής πολιτικής με πρόβλεψη -μεταξύ άλλων- για μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 20%.

Ο κ. Θεοχάρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, και με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, απαιτείται διαφάνεια και καταπολέμηση της φοροαποφυγής με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αυτοματοποίηση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών και των φυσικών προσώπων ή εταιρειών. Στη συζήτηση μετείχαν η Μόνικα Μπατία επικεφαλής του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών του ΟOΣΑ, η Γκαμπριέλα Ίνκοστ της Παγκόσμιας Τράπεζας και ο Βίκτορ Μέντεζ αναπληρωτής διευθυντής Ελέγχου στην Φορολογική Διοίκηση της Χιλής. Στη φετινή Σύνοδο ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας έλαβαν μέρος η πρόεδρος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, o πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ, ο πρόεδρος της Ασιατικής Τράπεζας για Επενδύσεις σε Υποδομές Τζιν Λικούν, αρκετοί υπουργοί οικονομικών και στελέχη του ιδιωτικού τομέα.

admins
Author: admins

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ψηφιακή Ελλάδα με χιούμορ και καινοτομία στη ΔΕΘ

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ψηφιακή Ελλάδα με χιούμορ και καινοτομία στη ΔΕΘ

Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκλεψε την παράσταση στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης …
Κώστας Σκρέκας: Στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ

Κώστας Σκρέκας: Στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ

Ο πρώην υπουργός έκανε ανάρτηση κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας τη σημασία του οδικού χάρτη για μια δίκαιη και …
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους

Βρίσκομαι μαζί σας αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις για τις οποίες οι πολίτες μας επέλεξαν …
Υπάρχει ξεχωριστός «βλάχικος» πολιτισμός; Υπάρχει «βλάχικη γλώσσα» με την έννοια που δίνουμε στην ελληνική γλώσσα;

Υπάρχει ξεχωριστός «βλάχικος» πολιτισμός; Υπάρχει «βλάχικη γλώσσα» με την έννοια που δίνουμε στην ελληνική γλώσσα;

Η μητρική γλώσσα λοιπόν των βλαχόφωνων Ελλήνων είναι τα ελληνικά και μόνο, τα οποία, όπως όλες οι γλώσσες, έχουν διαλέκτους …