Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Open Mall με αργούς… ρυθμούς στα Τρίκαλα

24 Oct 2023

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαμόρφωση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης

Εδώ και χρόνια πλέον γράφουμε και μιλάμε για τα λεγόμενα Open Mall σε πόλεις όπως τα Τρίκαλα και ο κόσμος ακόμη δεν έχει σχηματίσει μια εικόνα για το τι πράγμα μιλάμε και πώς μπορούν να αλλάξουν οι παρεμβάσεις, την εικόνα μιας περιοχής.

Και λογικό… αφού ακόμη και σε μια σύγχρονη πόλη όπως τα Τρίκαλα, το έργο κινείται αργά οπότε οι όποιες παρεμβάσεις δεν γίνονται αντιληπτές από το κοινό.

Μιλώντας για τα έργα που αφορούν τη διαμόρφωση λοιπόν του Παλιού Εμπορικού Ιστορικού Κέντρου των Τρικάλων με τον Χρήστο Μπλουγούρα, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, είπε στο Trikalanews.gr ότι βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης μιας ψηφιακής πλατφόρμας όπου θα περιλαμβάνει όλα τα καταστήματα που βρίσκονται εντός των ορίων της περιοχής.

Από εκεί και πέρα ολοκληρώνεται η διαδικασία διαμόρφωσης της οπτικής ταυτότητας. Το πότε ακριβώς θα έχουμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση παραμένει ωστόσο άγνωστο.

Σχετικά με το τι θα συναντά ο επισκέπτης κατά την επίσκεψή του στο λεγόμενο Open Mall, αυτό που προβλέπεται σε γενικές γραμμές είναι η αισθητική σύμπνοια των καταστημάτων αλλά και του περιβάλλοντος χώρου, ό,τι κι αν περιλαμβάνει αυτός, με μια διάθεση να αναδειχθεί η παραδοσιακή αλλά και ιστορική ταυτότητα της περιοχής που ξεκινά από την κεντρική πλατεία ενώ επεκτείνεται από την 25η Μαρτίου, και κατεβαίνει προς Κονδύλη. Εκεί συναντά τις οδούς Καραϊσκάκη και Αθ. Διάκου συνορεύοντας με τα Μανάβικα.

Τώρα αν χρειάζεται η περιοχή μας κάτι τέτοιο, αποδεικνύεται από την εξέλιξη των Μανάβικων στο χρόνο και το πόσο σημαντικός πόλος έλξης είναι για την πόλη μας.μ

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Εξόρμηση του ΑΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εξόρμηση του ΑΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις του ΑΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για τη νέα χρονιά και η αρχή έγινε στην Εορδαϊκή Δύναμη όπως αναφέρεται …
Αναζητώντας τον Ηγέτη για την ανατροπή…

Αναζητώντας τον Ηγέτη για την ανατροπή…

Ένας καλός Ηγέτης οδηγεί τους ανθρώπους από πάνω τους. Ένας μεγάλος Ηγέτης οδηγεί τους ανθρώπους από μέσα τους …
Προσθήκη παικτών στον Α.Ο Κεφαλοβρύσου

Προσθήκη παικτών στον Α.Ο Κεφαλοβρύσου

Η αγωνιστική χρονιά δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι του Α.Ο Κεφαλοβρύσου οι οποίοι μέτρησαν αρκετές απώλειες ποδοσφαιριστών με …
Η δράση της Ακαδημίας του ΑΟΤ

Η δράση της Ακαδημίας του ΑΟΤ

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου το “μενού” περιλαμβάνει πολύ ποδόσφαιρο για τα τμήματα υποδομής μας …