ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Μια πόλη χτίσαμε μαζί …κι ακόμα ζούμε στο νοίκι

14 Oct 2023

Η μάχη των μισθωμένων ακινήτων συνεχίζεται στον νομό Τρικάλων – Ακόμη και για πλημμυρισμένα ζητούν ενοίκια στο 500αρικο! 

Εδώ και μια τριετία πλέον οι Τρικαλινοί έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες και απαράδεκτες καταστάσεις όσον αφορά τα μισθώματα ακινήτων με την αγορά να τρέχει ανεξέλεγκτη προς ενοίκια που δεν μπορούν να καλυφθούν από έναν μισθό των ημερών μας.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική μετά τις πλημμύρες λόγω της αυξημένης ζήτησης. Το κόστος ενοικίου έχει εξισωθεί με τον μέσο μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου, και παρά το γεγονός ότι πολλά από τα ακίνητα μένουν ξενοίκιαστα, οι ιδιοκτήτες δεν φαίνεται να κάμπτονται.

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr οι τιμές ενοικίου δεν πέφτουν ούτε και για ισόγεια σπίτια που πλημμύρισαν μόλις λίγες ημέρες πριν!

Για τις ανέσεις και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις δε, φαίνεται ότι δεν θεωρείται αυτονόητο τίποτα μιας και «περνάνε» ως συγκριτικά πλεονεκτήματα και με το αζημίωτο φυσικά.

Αρκετοί είναι επίσης οι ενοικιαστές που αναζητούν πλέον σπίτια σε χωριά κοντά στα Τρίκαλα με την ελπίδα ότι θα βρούνε χαμηλότερο ενοίκιο. Μάταια ωστόσο, μιας κι εκεί ακόμη η αγορά έχει παρασυρθεί από την τρελή κούρσα των ακινήτων της πόλης.

Επιδοματικά βέβαια δεν λύνεται το πρόβλημα, οπότε θα πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για να προστατευθούν και οι ενοικιαστές από την βέβαιη (αν συνεχίσουμε έτσι) φτωχοποίησή τους

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

Καουμπόηδες σε αποστολή ή… απλά ξέχασαν την ευγένεια;

Καουμπόηδες σε αποστολή ή… απλά ξέχασαν την ευγένεια;

Στη φωτογραφία βλέπουμε δύο άντρες, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο …
Έργα 2,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τον Δήμο Μετεώρων

Έργα 2,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για τον Δήμο Μετεώρων

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε δήμους για την παρουσίαση του προγραμματισμού έργων …
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Βασίλειος Θάνος σε ηλικία 64 ετών

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο Βασίλειος Θάνος σε ηλικία 64 ετών

Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου Βασιλείου Θάνου, ετών 64 …
«Διαβητικές» λακκούβες στα Τρίκαλα;

«Διαβητικές» λακκούβες στα Τρίκαλα;

Η «έξυπνη» πόλη των Τρικάλων θα μπορούσε να διεκδικήσει κι έναν ακόμα χαρακτηρισμό. Παγκόσμιο ίσως. Όχι τον συνηθισμένο πια «πόλη …