Πρωτοσέλιδα

Ούτε ταυτότητες δεν έμειναν στους πλημμυροπαθείς

5 Oct 2023

Μεγάλη κινητικότητα για την έκδοση νέων εγγράφων στην αστυνομία και σε άλλες υπηρεσίες των Τρικάλων – Με ποια έγγραφα μπορούν να ψηφίσουν;

 

Έχασαν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους, τα χωράφια τους αλλά ακόμη και τα έγγραφά τους οι πλημμυροπαθείς των δήμων του νομού Τρικάλων που σπεύδουν πλέον σε αστυνομία και υπηρεσίες να τα εκδώσουν από την αρχή.

Πολλοί, φεύγοντας εκτάκτως μόνο με τα ρούχα τους και το πολύ μια σακούλα με ο,τι έκρινε ο καθένας απαραίτητο, άφησαν πίσω τους ταυτότητες, διπλώματα κοκ. Με την έναρξη των γραφειοκρατικών διαδικασιών, άρχισαν να σπεύδουν και οι πληγέντες να τακτοποιούν και αυτές τις απώλειες. Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών δε, τα έγγραφα ταυτοποίησης είναι απαραίτητα για να συμμετέχουν στην κάλπη.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr σχετικά με το θέμα ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μήτραινας, επισήμανε τη μεγάλη προσέλευση των τελευταίων ημερών για έκδοση ταυτότητας, διαπιστώνοντας και ο ίδιος ότι οι περιπτώσεις αυτές ήταν πάρα πολλές. Σημείωσε δε ότι σε κάθε περίπτωση, στους πλημμυροπαθείς δίνεται προτεραιότητα ώστε να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας και να μπορέσουν τόσο να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα για αποζημιώσεις κτλ όσο και για να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

 

Τα έγγραφα με τα οποία μπορούν να ψηφίσουν

Η έκδοση ταυτότητας προφανώς δεν μπορεί να γίνει άμεσα, συνεπώς έχει σημασία να δούμε με ποια άλλα έγγραφα μπορεί να ψηφίσουν οι πολίτες.

Όπως αναφέρθηκε από το Πρωτοδικείο Τρικάλων, μεταξύ αυτών είναι: Διαβατήριο, ληγμένο διαβατήριο, βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης.

Για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά, υπάρχει η δυνατότητα να «κατέβει» η ταυτότητα μέσω gov.gr για όσους ωστόσο είχαν τη νέου τύπου. Από εκεί και πέρα, απευθυνθήκαμε στο δημοτολόγιο του Δήμου Τρικκαίων ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που δεν υπάρχει κανένα απολύτως έγγραφο που να μπορεί να ταυτοποιεί το πρόσωπο που σπεύδει να ψηφίσει.

Όπως μας εξήγησαν μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποια σχετική οδηγία. Δεν αποκλείεται όμως να προκύψει, μιας και από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, τα δημοτολόγια θα λειτουργούν σε 12ωρη βάση για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

Νέα Αριστερά: «Απαράδεκτη η ποινικοποίηση της απεργίας των εκπαιδευτικών – Στο πλευρό των δασκάλων και των μαθητών»

Νέα Αριστερά: «Απαράδεκτη η ποινικοποίηση της απεργίας των εκπαιδευτικών – Στο πλευρό των δασκάλων και των μαθητών»

Σε μια απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια προχώρησε το υπουργείο Παιδείας στη κατεύθυνση της ποινικοποίησης της απεργίας και περιορισμού των δικαιωμάτων …
Διάσελλο Φαρκαδόνας – Ένα χωριό σε παρακμή και εγκατάλειψη

Διάσελλο Φαρκαδόνας – Ένα χωριό σε παρακμή και εγκατάλειψη

 Η κοινότητα του Διασέλλου Φαρκαδόνας απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση στην …
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Έκθεση με τίτλο: «Στολές Ευζώνων από το 1821 έως σήμερα” στις επετειακές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη Λάρισας …
Δράσεις για τη διατροφή στον Ζ΄ Παιδικό του Δήμου Τρικκαίων

Δράσεις για τη διατροφή στον Ζ΄ Παιδικό του Δήμου Τρικκαίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής, πραγματοποιήθηκαν στον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Τρικκαίων δράσεις …