ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Μεγάλα Καλύβια: 27 μέρες μετά παραμένουν χωρίς αποζημιώσεις (φωτό – βίντεο)

2 Oct 2023

Συντονίζουν παρεμβάσεις με την περιφερειακή ενότητα και ετοιμάζουν διαμαρτυρία στην Αθήνα  

Για ακόμη μια φορά βρέθηκαν διαμαρτυρόμενοι στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων.

Το κυρίαρχο ζητούμενο είναι η καταβολή της αποζημίωσης των οικοσκευών, το ποσό δηλαδή που φτάνει έως 6600 ευρώ και το οποίο δεν έχει καταβληθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιούχων.

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr πέρα από την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε έξω από το διοικητήριο, αντιπροσωπεία των κατοίκων συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη  συζητώντας μαζί του το ζήτημα κυρίως των εν λόγω αποζημιώσεων, ζητώντας του να παρέμβει στα αρμόδια υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Μιχαλάκης, ενώπιον των κατοίκων, αγανακτώντας και ο ίδιος για την μη ανταπόκριση στο αυτονόητο αίτημά τους για άμεση καταβολή των χρημάτων, επικοινώνησε αρχικά και σε ανοιχτή ακρόαση με την γενική γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής και τη διεύθυνση Κρατικής Αρωγής, όπου έλαβε μια απάντηση σύμφωνα με την οποία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αναντιστοιχίας ΑΦΜ, ΙΒΑΝ κοκ.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει διαπιστωθεί πως ένα 15-20% των δικαιούχων έχει κωλύμματα με κληρονομικές εκκρεμότητες. Ωστόσο, όπως επισήμανε και ο κ. Μιχαλάκης, το ποσοστό ακόμη και αυτών που μπορεί να έχουν κάποια λάθη σε ΑΦΜ ή ΙΒΑΝ δεν μπορεί να αγγίζει σε καμία περίπτωση το ποσοστό των συμπολιτών μας που δεν έλαβαν ούτε ευρώ.

Τα τηλεφωνήματα, ενώπιον των κατοίκων, συνεχίστηκαν και στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς και στον δήμαρχο Νίκο Σακκά, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι από αύριο, θα προστεθούν τέσσερα κλιμάκια ελέγχων ακόμη.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του επιδόματος ενοικίου.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα των αποζημιώσεων των οικοσκευών, θα υπάρξει μια αναμονή μέχρι την Τετάρτη, ενώ ήδη οι κάτοικοι ετοιμάζουν διαμαρτυρία στην Αθήνα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσουν μέχρι αν καταβληθούν στο ακέραιο και σε όλους όσα δικαιούνται.

Διαβάστε επίσης:

Δεν …χτύπησε κανείς το χέρι στο τραπέζι για τα πλημμυρισμένα Τρίκαλα!

Οχι στην κοροϊδία και στον εμπαιγμό των πλημμυροπαθών, ζητούν οι Μεγαλοκαλυβιώτες

Από διαμαρτυρία σε συνάντηση εργασίας οι Μεγαλοκαλυβιώτες (φωτό – βίντεο)

TrikalaNews
Author: TrikalaNews


Αιτήσεις ωφελουμένων για το ΚΗΦΗ του Δ. Τρικκαίων

Αιτήσεις ωφελουμένων για το ΚΗΦΗ του Δ. Τρικκαίων

Νέες αιτήσεις για την ένταξη ωφελούμενων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων δέχεται ο Δήμος Τρικκαίων …
Κύτταρα πολιτισμού: Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής από τον Δήμο Τρικκαίων - Έναρξη εγγραφών

Κύτταρα πολιτισμού: Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής από τον Δήμο Τρικκαίων – Έναρξη εγγραφών

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων λειτουργούν και φέτος τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής για παιδιά, εφήβους …
«Παράθυρο» στο …Διάστημα: Το brain drain γίνεται brain gain στην Ελλάδα

«Παράθυρο» στο …Διάστημα: Το brain drain γίνεται brain gain στην Ελλάδα

«Παράθυρο» στο …Διάστημα και δουλειά στον τόπο τους, την Ελλάδα, προσφέρει το «Εθνικό πρόγραμμα μικροδορυφόρων» σε νέους επιστήμονες …
Κόκκαλης: Γιατί αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από τη ρύθμιση του 2%;

Κόκκαλης: Γιατί αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από τη ρύθμιση του 2%;

Για ποιους λόγους αποκλείστηκαν οι μαθητές της Ελασσόνας από την ευνοϊκή ρύθμιση του 2%;» αυτό το ερώτημα θέτει προς το …