ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Μεγάλα Καλύβια: Ζώντας μέσα στην καταστροφή (φωτό)

23 Sep 2023

Με ασύμμετρα μεγάλες δυσκολίες οι κάτοικοι προσπαθούν να στήσουν ξανά τα νοικοκυριά τους

Οι κόποι μια ολόκληρης ζωής «βυθισμένοι» και πεταμένοι στο δρόμο. Σπίτια γκρεμισμένα και νοικοκυριά κατεστραμμένα. Επιχειρήσεις κλειστές και αγροτικές εκτάσεις μέσα στη λάσπη.

Οι κάτοικοι μέσα στην απελπισία, την αγανάκτηση και την οργή προσπαθούν να τα βάλουν σε μια σειρά. Έχουν ανάγκη από τη βοήθεια της Πολιτείας.

Μόνοι τους τι να κάνουν; Με τι μέσα να αντιμετωπίσουν την καταστροφή και το μεγάλο ζητούμενο, να ξαναχτίσουν το σπίτι, να ξαναβρούν δουλειά, να στήσουν το χωριό…

Αυτές είναι οι εικόνες που επικρατούν στα Μεγάλα Καλύβια, δεκαπέντε ημέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή μας, αφήνοντας πίσω μεγάλες πληγές.

Οι κάτοικοι υπήρξαν ξεκάθαροι στο Trikalanews.gr.

«Ακόμη και σήμερα είμαστε μόνοι μας, έχοντας μόνο ως αποκούμπι την αλληλεγγύη και τη βοήθεια του κόσμου. Η πολιτεία μόνο υπόσχεται».

Μέσα στα απόνερα, πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των αποζημιώσεων – ψίχουλα, όπως τις χαρακτηρίζουν, οι οποίες δε φτάνουν σε καμία περίπτωση να στήσεις ένα νοικοκυριό από το μηδέν… Ανησυχούν για το ζήτημα της δημόσιας υγείας … για την καθαριότητα … για όλα όσα πρέπει να γίνουν, και τα οποία δεν γίνονται ή σίγουρα δε γίνονται με τους γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς που θα επέβαλε η σκληρή, ιστορική και πρωτοφανής συνθήκη, την οποία βιώσαμε και μέσα στην οποία καλούμαστε να ζήσουμε.

Ανησυχούν για τη μη συνεργασία των κρατικών Αρχών και για …. τον κυκεώνα των γραφειοκρατικών διαδικασιών, που ανεπίτρεπτα τους κατατρέχει. Γιατί γραφειοκρατία τέτοιες στιγμές; Ποιος θα την αντιμετωπίσει και ποιος θα τη διαχειριστεί;

Σε κάθε περίπτωση, οι Μεγαλοκαλυβιώτες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή για το χωριό και τα παιδιά τους.

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews


Μουσείου κρασιού και τσίπουρου προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μουσείου κρασιού και τσίπουρου προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη δημιουργία Μουσείου Οίνου και Τσίπουρου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας κατά την εναρκτήρια ημέρα της φετινής Γιορτής Κρασιού …
Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων στο 1ο διεθνές συνέδριο για την ενδοσχολική βία

Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων στο 1ο διεθνές συνέδριο για την ενδοσχολική βία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας …
Επίσημη έναρξη & Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Επίσημη έναρξη & Αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Η τελετή του Αγιασμού στο 1ο Δ.Σ. Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς 2024-25 …
«Καλή χρονιά» για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων

«Καλή χρονιά» για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων

Τη νέα σχολική χρονιά υποδέχθηκαν με αγιασμό το προσωπικό, οι φιλοξενούμενοι/ες και οι γονείς – κηδεμόνες του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” …