Διαβάστε επίσηςΜαγνησία

Κατέρρευσε ο δρόμος από Βόλο για Πορταριά (βίντεο)

6 Sep 2023

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι εικόνες από την μανία της κακοκαιρίας που σάρωσε τα πάντα στο περάσμά της στον Βόλο, είναι αποκαλυπτικές. Το magnesianews.gr βρέθηκε στο δρόμο, που μέχρι χθες, ανέβαινε στο Πήλιο, και πιο συγκεκριμένα προς Πορταριά, δρόμος που σήμερα δεν υπάρχει και είναι αποκομμένη η πρόσβαση. Η κυκλοφορία γίνεται μόνο μέσω Άλλης Μεριάς, με τους φορείς να τονίζουν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού στο Πήλιο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός οδηγού στην περιοχή του Πηλίου, στο ύψος της Μπούφας.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του MEGA, η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την Μαγνησία τα τελευταία 24ωρα είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί στη μέση ο δρόμος που οδηγεί προς το νότιο Πήλιο.

Δραματική ήταν η επιχείρηση διάσωσης του οδηγού, με τους άντρες της ΕΜΑΚ να κατεβαίνουν κάτω στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε αναποδογυρίσει και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον οδηγό του οχήματος.

Στο σημείο βρέθηκε και μπουλντόζα, η οποία έδεσε ιμάντα στον άξονα του αυτοκινήτου προκειμένου να τραβήξουν το όχημα προς τα πάνω και να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκόταν και φορείο προκείμενου να απομακρύνουν τον οδηγό με ασφάλεια.

Λίγο μετά πριν τις 08:30 οι άντρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ο οποίος έχει τις αισθήσεις του, και αμέσως τον τύλιξαν με ισοθερμικές κουβέρτες.

Άτομα που βρέθηκαν στο σημείο περιγράφουν στο MEGA πως ο οδηγός βρέθηκε μέσα στον δρόμο που άνοιξε στα δύο.

«Είμαι από χθες εδώ, ήρθα από Κακκαβιά και σταμάτησα εδώ. Τώρα το πρωί, περίπου πριν από 1 ώρα, πέρασε αυτό κατευθείαν και δεν σταμάτησε στο τρίγωνο. Τον είδα κάτω, έπεσε στο ποτάμι», ανέφεραν στο MEGA.

Κραυγή αγωνίας από κατοίκους στο Πήλιο

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Βόλου και του Πηλίου, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας.

Μιλώντας στο MEGA η κα Ηρώ Πρώια περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου.

«Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, είμαστε αποκομμένοι από παντού. Θέλουμε βοήθεια. Υπάρχει κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στο χωριό», είπε, τονίζοντας πως τουλάχιστον 3.500 άτομα βρίσκονται αποκλεισμένα.

Πολλές περιοχές στη Μαγνησία, μεταξύ αυτών και ο Άγιος Ιωάννης, δεν έχουν ρεύμα και νερό, ενώ η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

«Σε λίγο δεν θα υπάρχει επικοινωνία, δεν θα ξέρετε αν ζούμε ή αν θα πεθάνουμε. Το βράδυ το περάσαμε χωρίς ρεύμα. Δεν υπάρχει δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, είναι θαύμα ότι τώρα σας μιλάω», είπε.

Όπως είπε η ίδια, πολλοί κάτοικοι βρίσκονται σε πανικό και θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ωστόσο οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Άγνωστο μέχρι στιγμής πόσοι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη χρειάζονται βοήθεια, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες πολίτες θα προσπαθήσουν να γυρίσουν τα σπίτια της περιοχής και να δουν πόσοι ηλικιωμένοι, άρρωστοι και μικρά παιδιά χρειάζονται βοήθεια.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Θλίψη στην Καλαμπάκα για τον θάνατο 64χρονου

Θλίψη στην Καλαμπάκα για τον θάνατο 64χρονου

Η τοπική κοινωνία αποχαιρετά αγαπητό επαγγελματία των ηλεκτρικών ειδών …
Η δημοτική αρχή Καρδίτσας ευχαριστεί όσους προσέφεραν δωρεάν σχολικά είδη για μικρούς μαθητές

Η δημοτική αρχή Καρδίτσας ευχαριστεί όσους προσέφεραν δωρεάν σχολικά είδη για μικρούς μαθητές

Διανομή σχολικών ειδών στα παιδιά των οικογενειών, που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πραγματοποίησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας …
ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Δυναμική παρουσία με ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην 88η ΔΕΘ

ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Δυναμική παρουσία με ενημερωτικές δράσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην 88η ΔΕΘ

Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. συμμετείχε ενεργά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (6 – 15 Σεπτεμβρίου 2024) διοργανώνοντας για το κοινό ποικίλα ενημερωτικά …
Θλίψη για τον θάνατο του 47χρονου Νίκου Λύτρα, δικηγόρου και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ

Θλίψη για τον θάνατο του 47χρονου Νίκου Λύτρα, δικηγόρου και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Λύτρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 χρόνων, σκορπίζοντας θλίψη στους φίλους και συντρόφους του …