Διαβάστε επίσηςΥπολοιποι Δημοι

Καλαμπάκα: Λαχτάρα για οικογένεια με δήθεν τροχαίο

6 Aug 2023

Να εξαπατήσουν συμπολίτες μας με το πρόσχημα της εμπλοκής παιδιού τους σε τροχαίο επιχείρησαν τις νυκτερινές ώρες ξημερώματα Σαββάτου άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tameteora.gr, η μητέρα του δήθεν εμπλεκόμενου παιδιού είπε στον άγνωστο που της τηλεφώνησε ότι θα επικοινωνήσει με γνωστούς της, κι έτσι απέτυχε η προσπάθειά του.

Ωστόσο, όμως είναι φυσικό η λαχτάρα της οικογένειας, όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα, ήταν αρκετή για να τους αναστατώσει.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση  με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης συμβουλεύει:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
  • Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.
TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ψηφιακή Ελλάδα με χιούμορ και καινοτομία στη ΔΕΘ

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ψηφιακή Ελλάδα με χιούμορ και καινοτομία στη ΔΕΘ

Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκλεψε την παράσταση στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης …
Κώστας Σκρέκας: Στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ

Κώστας Σκρέκας: Στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης της κυβέρνησης από το βήμα της ΔΕΘ

Ο πρώην υπουργός έκανε ανάρτηση κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας τη σημασία του οδικού χάρτη για μια δίκαιη και …
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση συντάξεων σε 2 εκατ. συνταξιούχους

Βρίσκομαι μαζί σας αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις για τις οποίες οι πολίτες μας επέλεξαν …
Υπάρχει ξεχωριστός «βλάχικος» πολιτισμός; Υπάρχει «βλάχικη γλώσσα» με την έννοια που δίνουμε στην ελληνική γλώσσα;

Υπάρχει ξεχωριστός «βλάχικος» πολιτισμός; Υπάρχει «βλάχικη γλώσσα» με την έννοια που δίνουμε στην ελληνική γλώσσα;

Η μητρική γλώσσα λοιπόν των βλαχόφωνων Ελλήνων είναι τα ελληνικά και μόνο, τα οποία, όπως όλες οι γλώσσες, έχουν διαλέκτους …