Διαβάστε επίσηςΕλλαδα

Λαμία: Μεγάλο μέτωπο φωτιάς- μήνυμα 112 για εκκένωση ακόμα τριών γειτονιών (video)

26 Jul 2023

Κάηκαν 5 σπίτια βόρεια της πόλης

Πριν από λίγη ώρα στάλθηκε στους κατοίκους της βόρειας Λαμίας μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προς το κέντρο και τα νότια της πόλης, ενώ νέο μήνυμα ζητά από τους κατοίκους της Μεγάλης Βρύσης, της Αγίας Παρασκευής και Νέας Μαγνησίας να εκκενώσουν προς Στυλίδα.

Πληροφορίες κάνουν ήδη λόγο για 5 καμένα σπίτια στον οικισμό Αφανός.H φωτιά πέρασε τον δρόμο Λαμίας- Δομοκού και κατευθύνεται προς τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας. Την ίδια στιγμή περιπολικά της αστυνομίας και αυτοκίνητα του δήμου ειδοποιούν τους κατοίκους της Νέας Μαγνησίας που τα σπίτια τους είναι κοντά στην αγροτική περιοχή να τα εκκενώσουν και να απομακρυνθούν. Ήδη έχουν εκκενωθεί έξι αγροικίες με οικόσιτα ζώα, καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει σε απόσταση αναπνοής.

Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα της πόλης και να κινηθούν προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Σημειώνεται ότι οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν από το κομμάτι δίπλα στο γήπεδο και γρήγορα ξέφυγαν σε παρακείμενες κατοικίες εξαιτίας των ισχυρών νοτιανατολικών ανέμων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Lamianow, έχουν καεί ήδη δύο σπίτια και μια αποθήκη στην περιοχή του Αφανού.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά που απειλή την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας:

Trikalanews
Author: Trikalanews


Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Φέλλας

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Φέλλας

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε την κηδεία του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού και θείου, Αθανασίου Αντ. Φέλλα, ετών 78, …
Στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας το Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης 2025

Στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας το Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης 2025

Η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας συμμετείχε στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, που διεξήχθη 16-19 Σεπτεμβρίου στην …
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 23 έως 29/09

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 23 έως 29/09

Ανακοινώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από 23 έως 29 Σεπτεμβρίου 2024, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής …