Αυτή είναι η έρευνα που έψαχναν οι τεμπέληδες καθώς σύμφωνα με αυτήν το πρωινό ξύπνημα κάνει κακό και έχει αρνητική επίδραση στην υγεία του οργανισμού μας αφού είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία έντονου στρες.
Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιου του Ουέστμινστερ της Μεγάλης Βρετανίας διερεύνησε ένα ζήτημα που μας επηρεάζει όλους χωρίς διακρίσεις: ποιες είναι επιπτώσεις του πρωινού ξυπνήματος; Είτε ζεις στην Αυστραλία, στον Καναδά, στη Νότιο Αφρική ή στην Ελλάδα το αποτέλεσμα της έρευνας είναι κοινό: το πολύ πρωινό ξύπνημα κάνει κακό – τόσο απλά.
Μάλιστα φαίνεται ότι δεν παίζει ρόλο πόσες ώρες έχεις κοιμηθεί αλλά τι ώρα έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι. Πότε είναι ιδανική ώρα για να ξυπνήσεις; Αργά το πρωί με βάση τα όσα λέει η έρευνα. Μία απάντηση ικανή να στείλει κύματα χαράς στους τεμπέληδες αυτού του κόσμου.
Οι πρωινοί τύποι έχουν περισσότερο άγχος που οδηγεί σε προβλήματα υγείας
Η Angela Clow, υπεύθυνη της εν λόγω έρευνας, εξηγεί ότι το να σηκώνεται κανείς πολύ πρωί δημιουργεί στρες για το σώμα ενώ οι επιπτώσεις είναι πολύ εμφανείς: πονοκέφαλοι και ημικρανίες σε πρώτο πλάνο, σε δεύτερο πλάνο κακή διάθεση ενώ δεν αποκλείονται κι οι μυικοί πόνοι. Η έρευνα πήρε δείγμα από 42 ανθρώπους που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η πρώτη ομάδα ξυπνούσε πριν τις 07:21 ενώ η δεύτερη αρκετά αργότερα. Το αποτέλεσμα; Τα επίπεδα στρες του πρώτου γκρουπ ήταν πολύ μεγαλύτερα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: η κοινωνική διάδρασή τους ήταν πολύ χειρότερη ενώ παρουσιάστηκαν και συμπτώματα αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος που οδηγούσαν σε ιώσεις.
Υπάρχει μία ουσία που είναι ένοχη για τις κακές αντιδράσεις του οργανισμού μας στο πρωινό ξύπνημα: τη λένε κορτιζόλη. Συνήθως υψηλά επίπεδα κορτιζόλης οδηγούν σε υψηλά επίπεδα στρες καθώς και σε προβλήματα σχετικά με το κυκλοφορικό σύστημα. Με άλλα λόγια οι πρωινοί τύποι έχουν περισσότερο άγχος και, ως γνωστόν, το άγχος οδηγεί σε πολλά και διαφορετικά προβλήματα υγείας.
Οπότε να ξέρετε… τέλος στο… πρωινό επώδυνο και κρύο ξεσκέπασμα…!!!